Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ: Ανακοίνωσε συνεργασία με τον Περικλή Ταυρόπουλο… Ευχαριστώ σε Μάντζαρη – Γράψα…

0
858

 
Η διοίκηση του Έσπερου Καλλιθέας ανακοίνωσε πριν από λίγο την συνεργασία της με τον πολύπειρο προπονητή Περικλή Ταυρόπουλο για την περίοδο 2020-2021.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ

«…Η διοίκηση του Έσπερου Καλλιθέας βρίσκεται στην ευχάριστη διάθεση να καλωσορίσει στο σπίτι του τον Περικλή Ταυρόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου για τη σεζόν 2020-21.
Ο Περικλής Ταυρόπουλος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με την ιστορία του Έσπερου. Είναι 66 ετών και από μικρός ήταν λάτρης του μπάσκετ, τόσο μέσα στο παρκέ όσο και έξω από αυτό. Έχει φορέσει τη φανέλα του Έσπερου και μάλιστα εκπροσώπησε την ομάδα όταν βρισκόταν στο Πανευρωπαϊκό Νέων με την Εθνική Ελλάδος το 1972, με την ομάδα της Καλλιθέας να έχει το δικό της παιδί σε ένα ευρωπαϊκό τουρνουά. Για χρόνια αποτέλεσε βασικό παίκτη της ομάδας, ενώ δεν άργησε η μέρα που θα βρισκόταν πλέον στην άκρη του πάγκου, έχοντας το ρόλο του προπονητή. Τη σεζόν 1986-87 ήταν ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας στην ιστορική άνοδο του Έσπερου στην Α2.
Ο Περικλής Ταυρόπουλος έχει διδάξει για πολλά χρόνια στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει περάσει από όλα τα τμήματα υποδομής, έχει διαγράψει σπουδαία καριέρα ξεκινώντας από τα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας, ενώ γνωρίζει τις εθνικές κατηγορίες όσο λίγοι, έχοντας προπονήσει ομάδες όπως ο ΑΣ Παπάγου, ο Ιωνικός Νικαίας και φυσικά ο Έσπερος Καλλιθέας.
Η γνώση του πάνω στην ανέλιξη παικτών, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο αλλά και η πορεία που έχει διαγράψει στο παρελθόν με την ομάδα μας, αποτέλεσαν τη βάση προκειμένου να είναι ο άνθρωπος που θα ηγηθεί στο νεανικό σχήμα που θα έχει ο Έσπερος τη νέα σεζόν.
Περικλή Ταυρόπουλε καλωσήρθες σπίτι σου! Καλωσήρθες στον Έσπερο!…»


Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ : ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ                       Α. ΜΑΝΤΖΑΡΗ – Γ. ΓΡΑΨΑ

Παράλληλα η διοίκηση του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ με δημόσια ανακοίνωση της ευχαρίστησε το προπονητικό δίδυμο των  Αντώνη Μάντζαρη και τον Γιάννη Γράψα, ευχόμενη και στους δύο να συνεχίσουν την εξαιρετική τους δουλειά και την ανέλιξη τους στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Αντώνης Μάντζαρης μπορεί να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του Έσπερου Καλλιθέας, παραμένει όμως ένας στενός φίλος της ομάδας. Ήταν αυτός που πριν πέντε χρόνια δημιούργησε το όραμα, ώστε η ομάδα μας να ξεκολλήσει από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ και να επιστρέψει στα εθνικά πρωταθλήματα. Μαζί του, ζήσαμε την μεγάλη άνοδο στη Γ’ Εθνική. Μαζί, ζήσαμε διαδοχικά και τη μεγάλη άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία. Πετύχαμε την παραμονή στην κατηγορία και πέρυσι, κοιτάξαμε πιο ψηλά και μπορεί οι αρχικοί μας στόχοι να μην επετεύχθησαν, κερδίσαμε όμως αμφότεροι μέσα σε πέντε χρόνια στην αιώνια φιλία, στις αναμνήσεις που δημιουργήσαμε αλλά και στην ιστορία που γράψαμε.

Ο Γιάννης Γράψας ήταν με τη σειρά του ο άνθρωπος που έτρεχε για όλα τα αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όποτε το χρειάστηκε ο Έσπερος και έδειξε έμπρακτα την αγάπη του για την ομάδα ουκ ολίγες φορές, μια αγάπη που είναι αμοιβαία και από εμάς προς αυτόν.

Ευχόμαστε τόσο στον Αντώνη Μάντζαρη, όσο και στον Γιάννη Γράψα να συνεχίσουν την προπονητική τους πορεία και κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Εις το επανιδείν!

Comments are closed.