Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην Μεταμόρφωση Αττικής… Έκλεισε η Αθηνών-Λαμίας

0
453

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου.

Η πυρκαγιά είχε πάρει έκταση και είχε επεκταθεί σε όλο το κτίριο, και λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής. Για λόγους ασφαλείας είχε κλείσει η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Αθήνα έχει διακοπεί από την Τροχαία η κυκλοφορία στη γέφυρα Λυκόβρυσης και προς Λαμία στη γέφυρα Τατοϊου. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτήρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα και επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας.

Ωστόσο λόγω ότι έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. 


Comments are closed.