Πρωτοδικείο Αθηνών: Επικυρώθηκε το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στην Καλλιθέα – Τι άλλαξε

0
1982

Το Πρωτοδικείο Αθηνών επικύρωσε το αποτέλεσμα των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 στην Καλλιθέα.

Πιο συγκεκριμένα σε τακτική συνεδρίαση του το Πρωτοδικείο Αθηνών επικύρωσε τα τελικά αποτελέσματα των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την επικύρωση του Πρωτοδικείου υπάρχουν διαφοροποίησεις ως προς τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έτσι ενώ στα αποτελέσματα του Υπουργείου φαίνεται ο  συνδυασμός «Ενωμένοι Μπροστά» του νικητή των εκλογών και νέου Δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη να έχει λάβει 13.575 ψήφους και ποσοστό 46,05% με βάση λοιπόν τα επικυρωμένα επίσημα αποτελέσματα ο κ. Ασκούνης λαμβάνει 13.610 ψήφους και ποσοστό 46,17% δηλαδή 35 ψήφους περισσότερους.

Σε ότι αφορά το δεύτερο συνδυασμό σε ψήφους «Η Καλλιθέα αλλάζει» του απερχόμενου Δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου δεν υπάρχει διαφοροποίηση του αποτελέσματος.

Διαφοροποίηση ωστόσο υπάρχει στους ψήφους που έλαβε η «Λαϊκή Συσπείρωση» καθώς με τα όσα γνωρίζαμε από τα αποτελέσματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ είχε λάβει 3.130 ψήφους και ποσοστό 10,62% ενώ με βάση τα επικυρωμένα αποτελέσματα έχει λάβει 3.106 ψήφους και ποσοστό 10,54% δηλαδή 24 ψήφους λιγότερους.

Τέλος σε ότι αφορά την Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο» υπάρχει επίσης διαφοροποίηση καθώς το ΥΠΕΣ έδινε ως τελικό αποτέλεσμα 1.052 ψήφους και ποσοστό 3,57% ενώ το Πρωτοδικείο Αθηνών επικύρωσε 1.041 ψήφους και ποσοστό 3,53% δηλαδή 11 ψήφους λιγότερους.

Αναλυτικότερα η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών

Comments are closed.