Προστατέψτε τα παιδιά από τους φασίστες και όχι από τις drag queens

0
122

 Βγήκαν πάλι οι κάθε λογής φασίστες να μας πουν «προστατέψτε τα παιδιά»

Δεν υπάρχει τίποτε πιο επικίνδυνο και συνάμα υποκριτικό από τους «ηθικούς πανικούς».

Ο πιο πρόσφατος αφορά περφόρμανς όπου drag queens θα διάβαζαν ιστορίες σε παιδιά.

Μια περφόρμανς που έχει γίνει και στην Αθήνα και όσοι πήγαν με τα παιδιά τους είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια.

Γιατί τα παιδιά πρέπει από μικρά να μαθαίνουν ότι οι άνθρωποι είναι όμορφοι γιατί είναι διαφορετικοί.

Ότι υπάρχουν αγόρια που αγαπάνε κορίτσια, κορίτσια που αγαπάνε αγόρια, αγόρια που αγαπάνε αγόρια, κορίτσια που αγαπάνε κορίτσια, αγόρια που θέλουν να φορούν ρούχα κοριτσιών, κορίτσια που θέλουν να φοράνε ρούχα αγοριών και ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, γιατί τότε ο κόσμος γίνεται καλύτερος.

Γιατί τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν, από μικρά, να αγαπάνε όλους τους ανθρώπους και κυρίως να αγαπούν τον εαυτό τους. Να μην ντρέπονται ούτε να φοβούνται γι’ αυτό που είναι, για αυτό αισθάνονται, για αυτό που θέλουν. Να μη τρομάζουν αλλά να αγκαλιάζουν τον διαφορετικό. Να καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι έχουν πολλές ταυτότητες αλλά μία καρδιά.

Γιατί μία ευθύνη έχουμε απέναντι στα παιδιά. Να μην τα κάνουμε δυστυχισμένα και τώρα που είναι παιδιά και όταν μεγαλώσουν.

Αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι φασίστες όλων των ειδών. Θέλουν παιδιά που θα ντρέπονται και θα πονούν γι’ αυτό που είναι. Θέλουν γονείς που να αγχώνονται διαρκώς μήπως και το παιδί τους δεν είναι «κανονικό», ενώ μόνη έγνοια τους είναι να είναι ευτυχισμένο. Θέλουν μια κοινωνία που θα γεννά διαρκώς τη βία και την κακοποίηση.

Γι’ αυτό τον λόγο και εάν είναι να προστατέψουμε τα παιδιά από κάτι, ας είναι από το δηλητήριο του φασισμού και όλους όσους κυνικά και ξεδιάντροπα το εμπορεύονται.

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Comments are closed.