«Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας»: 76 χρόνια από την μάχη της οδού Μπιζανίου…

0
346

Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» αναφέρεται στην θυσία των δέκα Επονιτών και την ανάγκη διαφύλαξης της ιστορίας μας, κάνοντας παράλληλα λόγο για την μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζει η αποκατάσταση του χώρου, καλώντας την διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας να εντείνει τον έλεγχο στον ανάδοχο του έργου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 76η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» τιμά, με σεβασμό και συγκίνηση, την 76η επέτειο της Μάχης της οδού Μπιζανίου.

Η θυσία των 10 ΕΠΟΝιτών, την 23/24 Ιουλίου 1944, που έπεσαν μαχόμενοι εναντίον των Γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, θα παραμένει ανεξίτηλο παράδειγμα της συμβολής της Καλλιθέας στην Εθνική Αντίσταση, στον ανεπανάληπτο αυτό αγώνα του λαού μας για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Κοινό μας χρέος είναι η διατήρηση της μνήμης και η υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών μας από την αναβίωση του φασισμού και την παραχάραξη της ιστορίας.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», τα στελέχη της οποίας έχουν επί μακρόν εργαστεί για την αποκατάσταση του ιστορικού χώρου, εκφράζει με την ευκαιρία αυτή την ανησυχία της για την καθυστέρηση, η οποία σημειώνεται στην εκτέλεση των σχετικών εργασιών και καλεί τη διοίκηση του Δήμου να εντείνει τον απαραίτητο έλεγχο στον ανάδοχο του έργου.

Comments are closed.