«Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας»: «Τιμάμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας… που δημιούργησαν το κίνημα κατά της δικτατορίας…»

0
343

Με αφορμή την 46η Επέτειο της Μεταπολίτευσης η δημοτική παράταξη  «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως η Αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό πεδίο δημοκρατικής ενότητας και εξάρει την ανάγκη για υπεράσπιση της Ειρήνης και των Δημοκρατικών αξιών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»

  • Να υπερασπιστούμε την ειρήνη και τις δημοκρατικές αξίες
  • Η Αυτοδιοίκηση, προνομιακό πεδίο δημοκρατικής ενότητας

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» τιμά τη σημερινή 46η επέτειο της Μεταπολίτευσης, ανακαλώντας στη μνήμη της, τους αγωνιστές της δημοκρατίας, οι οποίοι συνεχίζοντας τις μεγάλες παραδόσεις της Εθνικής Αντίστασης δημιούργησαν το κίνημα κατά της δικτατορίας και εργάστηκαν για την αποκατάσταση των κοινοβουλευτικών θεσμών.

Τιμάμε τους ανθρώπους και τα στελέχη της Αριστεράς που με ανιδιοτέλεια αφοσιώθηκαν, μετά από την πτώση της δικτατορίας, στην ανασύνταξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον προσανατολισμό του Δήμου Καλλιθέας στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και την αναπτυξιακή πορεία της πόλης.

Η σημερινή επέτειος επιβεβαιώνει, όμως, ότι τα μεγάλα γεγονότα, με τα οποία αυτό το ιστορικό γεγονός έχει συνδεθεί, παραμένουν επίκαιρα. Η τουρκική προκλητικότητα σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο και η επί 46 χρόνια συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου υπαγορεύουν την ανάγκη να ενταθούν στο έπακρο οι προσπάθειες για την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, όπως και η κινητοποίηση για τη δημιουργία ενός νέου φιλειρηνικού κινήματος, ικανού να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές αξίες των πολιτών στην περίπλοκη εποχή μας.

Αλλά, και στο εσωτερικό, η σταθεροποίηση των κοινοβουλευτικών θεσμών, η οποία αποτελεί συλλογικό επίτευγμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, πρέπει να συνοδευτεί από νέες προσπάθειες για την προστασία των δημοκρατικών κατακτήσεων των πολιτών από την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού. Στο μέτωπο αυτό, η υπεράσπιση της δημοκρατικής οργάνωσης και της κοινωνικής αποστολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκτά μεγάλη σπουδαιότητα, ύστερα από τις παρεμβάσεις της σημερινής Κυβέρνησης.

Η 46η επέτειος της Μεταπολίτευσης υπαγορεύει την ανάγκη, μια νέα και ευρεία, προοδευτική συμμαχία να ανανεώσει με αποφασιστικότητα τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας και να αναδείξει τις αξίες της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης ως όρους για την ευημερία και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και παραμένει προνομιακό πεδίο αυτής της δημοκρατικής κινητοποίησης.

Comments are closed.