“Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας”: Μετέωρη απόφαση για ανάπλαση της παραλίας – Ανάγκη η κινητοποίηση πολιτών

0
272

Την ανάγκη κινητοποίησης των πολιτών ζητά η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” σε ανακοίνωση της επισημαίνοντας πως η απόφαση – υπόσχεση για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου είναι μετέωρη.

Παράλληλα η δημοτική παράταξη του κ. Ψαλιδόπουλου στην ανακοίνωση της καλεί τις διοικήσεις των δύο Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου να παραμείνουν επιφυλακτικές απέναντι στις πολιτικές σκοπιμότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Η ανακοίνωση της “Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας”

H «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» θεωρεί ως αξιοσημείωτο γεγονός την απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη για την ένταξη της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και τη δημιουργία Οικολογικού Πάρκου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί, αναμφίβολα, προϊόν των ομόθυμων πιέσεων που ασκήθηκαν από τις διοικήσεις και τις δημοτικές παρατάξεις των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου.

Λαμβάνοντας, ωστόσο, υπ’ όψη τη συνολική εικόνα του ζητήματος, η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» σημειώνει με ανησυχία τα ακόλουθα:

1. Η απόφαση του κ. Υφυπουργού μόνον ως υπόσχεση για την προώθηση του έργου μπορεί να εκληφθεί. Τη διαπίστωση επιβάλλει το γεγονός ότι η ίδια αποκλείει τη χρηματοδότησή του κατά τη διάρκεια του 2021, ενώ ουδόλως οδηγείται σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη δημοπράτηση της β΄ φάσης, η οποία αποτελεί το επείγον και κύριο αίτημα των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου. Είναι υπόσχεση μετέωρη.

2. Οι πανηγυρισμοί της Περιφέρειας Αττικής εξακολουθούν να περικλείουν και καθόλου δεν διασκεδάζουν τον κίνδυνο μεταβολής του δημόσιου χαρακτήρα της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, δογματικά εμμένοντας στην προσφυγή σε άδηλα ιδιωτικά κεφάλαια. Σε αντίθεση, εξάλλου, προς το περιεχόμενο της μέχρι σήμερα εκφραζόμενης ευρείας πολιτικής συναίνεσης, οι ανακοινώσεις της Περιφέρειας Αττικής υπηρετούν τις πολιτικές σκοπιμότητες της διοίκησής της έναντι της προκατόχου της, αλλά αδυνατούν να αρθούν στο ύψος των αναγκών και των συμφερόντων των κατοίκων της περιοχής. 

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» καλεί τις διοικήσεις των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου να παραμείνουν επιφυλακτικές και σε εγρήγορση για την πορεία των περαιτέρω εξελίξεων και να προχωρήσουν χωρίς σκοπιμότητες ή δισταγμούς σε ενέργειες για την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων υπέρ της δημοπράτησης της β΄ φάσης του έργου και της ολοκλήρωσης της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. 

Comments are closed.