“Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας”: Κοινή δράση των Δήμων Καλλιθέας & Μοσχάτου-Ταύρου στο Παραλιακό Μέτωπο

0
510

Με ανακοίνωση της η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” αναφέρεται στην πρόσφατη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Στην ανακοίνωση της αναφέρεται στη δέσμευση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιωργου Πατούλη για τον δημόσιο χαρακτήρα των χρήσεων στο Παραλιακό Μέτωπο την οποία και δεν “υποτιμά“, όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση, κάνει λόγο για ευθύνη του κ. Πατούλη σε ότι αφορά την καθυστέρηση των έργων τα οποία μένοντας σε εκκρεμότητα θα υποβαθμίσουν την ανάπτυξη της περιοχής και ζητά νέα κοινή συνεδρίαση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων Καλλιθέας και ΜοσχάτουΤαύρου.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

• Κοινή δράση των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου προτείνει η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας»

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» συμμετείχε με ιδιαίτερη προσοχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (με τηλεδιάσκεψη, 13/1/2021), κατά την οποία εξετάστηκε η πορεία των έργων της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. 

Σχετικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης, η παράταξη σημειώνει τις ακόλουθες θέσεις:

1. Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» δεν υποτιμά τη διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη ότι η διοίκηση της Περιφέρειας δεν επιδιώκει αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, το οποίο ορίζει δεσμευτικά τον δημόσιο χαρακτήρα των χρήσεων στο Παραλιακό μέτωπο. Η ίδια πάντως θεωρεί ότι η θέση του κ. Περιφερειάρχη απορρέει και από τις συντονισμένες αντιδράσεις των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου στην τακτική της Περιφέρειας και υπογραμμίζειότι η πρακτική της σημασία εξαρτάται από την πραγματική εξέλιξη των έργων της ανάπλασης. Ο κ. Περιφερειάρχης οφείλει να εισαγάγει στο Περιφερειακό Συμβούλιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πορεία των έργων.

2. Η παράταξη επαναλαμβάνει ότι η διοίκηση της Περιφέρειας εξακολουθεί να φέρει βαριά ευθύνη για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση των έργων και τον απολύτως ορατό κίνδυνο η ολοκλήρωσή τους να καταστεί εκκρεμότητα που θα υπονομεύει σε βάθος χρόνου την αναπτυξιακή προοπτική τόσο των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, όσο και της νότιας Αθήνας εν γένει. 

3. Η καθυστέρηση οφείλεται στην επιλογή της διοίκησης της Περιφέρειας να εγκαταλείψει τη χρηματοδότηση της β΄φάσης του έργου από τον Προϋπολογισμό της, εμμένοντας αδικαιολόγητα και στην υποβάθμιση των σχετικών υπαρχουσών μελετών. Η απόφασή της, η οποία αντιστρατεύεται την πολιτική της προκατόχου της υπό την κα. Ρένα Δούρου, δεν δικαιολογείται από την οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας. Σε συνδυασμό, εξάλλου, με την προσφυγή στις υπηρεσίες χρηματοοικονομικού συμβούλου για την αναζήτηση πόρων, ενισχύει αμφισβητήσεις και αντιδράσεις ως προς τις αληθείς προθέσεις της διοίκησης της Περιφέρειας. Η κερδοσκοπική εκμετάλλευση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου αποτελεί εμφανή κίνδυνο.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» θεωρεί ότι το ζήτημα πρέπει να επανέλθει προς συζήτηση σε νέα κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Καλλιθέας και Μοσχάτου –Ταύρου, ώστε να προσδιοριστούν οι επόμενες ενέργειες των δύο Δήμων.

Comments are closed.