«Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας»: Καταγγέλει την επίθεση σε εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας… Καθεστώς αυθαιρεσίας…
Νέα διάσταση στο θέμα της επίθεσης σε εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας, δίνει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», καθώς αναφέρει ότι η επίθεση που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε από «πρόσωπα συνδεόμενα με το πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης».
Στην ανακοίνωση κάνει λόγο για καθεστώς αυθαιρεσίας και ζητά την άμεση απομάκρυνση της μονάδος αναποδοτικής ανακύκλωσης.
Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 εργαζόμενοι του Δήμου Καλλιθέας βρέθηκαν στο χώρο του πάρκου Χαροκόπου όπου στεγάζεται η μονάδα ανταποδοτικής ανακύκλωσης προκειμένου να προχωρήσουν στην καθαριότητα του σημείου, όταν δέχθηκαν επίθεση από «ενοχλημένους» «χρήστες» με αποτέλεσμα ένας εκ των εργαζομένων του Δήμου να διακομιστεί σε νοσοκομείο.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»
Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν την 5/9/2020 υπάλληλοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου από πρόσωπα συνδεόμενα με το πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, στον οικίσκο έξω από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ενώ οι εργαζόμενοι επιχειρούσαν τον καθαρισμό του χώρου.
Το γεγονός, το οποίο δεν είναι το μόνο περιστατικό χρήσης βίας στο σημείο, επιβεβαιώνει ότι γύρω από την ανταποδοτική ανακύκλωση επικρατεί καθεστώς αυθαιρεσίας. Πρόκειται για φυσική συνέπεια της ατμόσφαιρας που έχουν δημιουργήσει η κυβερνητική εύνοια προς την αναμειγνυόμενη εταιρεία, όπως και η σύμπραξη της διοίκησης του Δήμου μ’ αυτή την πολιτική.
Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» υπογραμμίζει την ουσιώδη παράλειψη της διοίκησης του Δήμου να προσφύγει αμέσως στην παρέμβαση των αστυνομικών αρχών. Η παράλειψη αυτή δημιουργεί τη βάσιμη υπόνοια ότι η διοίκηση επιδιώκει την αποσιώπηση της υπόθεσης και την καλεί να αποσαφηνίσει τη στάση και τις προθέσεις της. Είναι με το μέρος της εταιρείας ή με το μέρος των εργαζομένων στο Δήμο;
Το νέο αυτό περιστατικό καθιστά επιτακτική την άμεση απομάκρυνση του οικίσκου από το χώρο και την αναθεώρηση του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης.