Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας: Η Μπεκατώρου παράδειγμα ήθους & αφοσίωσης στις αξίες του ανθρωπισμού

Συνεχίζονται και σε τοπικό επίπεδο οι αντιδράσεις για τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου. Στο σύνολο της η κοινωνία, αλλά και η πόλη της Καλλιθέας, έχει συγκλονιστεί απο τα όσα κατήγγειλε η αθλήτρια του Ναυταθλητικού Ομίλου Καλλιθέας – Τζιτζιφιών (ΝΟΤΚ), και όλοι καταγγέλλουν την κακοποίηση της δηλώνοντας και την αμέριστη συμπαράσταση τους.

Η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” σε ανακοίνωση της χαρακτηρίζει θαρραλέα την στάση της Ολυμπιονίκη αναφέροντας πως η ιδια αποτελεί παράδειγμα ήθους και αφοσίωσης στις αξίες του ανθρωπισμού, δηλώνοντας παράλληλα και την υποστήριξη της.

Η Ανακοίνωση της “Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας”

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» εκφράζει την υποστήριξή της προς την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, αθλήτρια του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, η οποία αποφάσισε να αποκαλύψει δημόσια την κακοποίησή της από παράγοντα του αθλητισμού. Η θαρραλέα στάση της αποτελεί διακεκριμένο παράδειγμα ήθους και αφοσίωσης στις αξίες του ανθρωπισμού. Η κα. Μπεκατώρου συσπειρώνει τη σύγχρονη κοινωνία γύρω από την προστασία της αξιοπρέπειας της γυναίκας και κάθε ανθρώπου που πρέπει να καταστεί αδιαπραγμάτευτη.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επισημαίνει ότι οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου έχουν, αντικειμενικά, ευρύτερη σημασία. Επιβεβαιώνουν την ανάγκη να καταργηθούν στεγανές από το δημόσιο έλεγχο δομές στο χώρο του αθλητισμού. Ο παραγοντισμός και η αυθαιρεσία του να δώσουν τη θέση τους στη δημοκρατική συλλογικότητα. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία οφείλει να καταγράψει τη δική της συμβολή στην προσπάθεια για την αποκατάσταση των ιδεωδών του αθλητισμού, μεταξύ των οποίων ο σεβασμός στην ανθρώπινη προσωπικότητα αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα κίνητρα για τη συμμετοχή και τη διάκριση.

Comments are closed.