“Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας”: Η διοίκηση του Δήμου εκπροσωπεί την κυβερνητική αντίληψη για τις Δημοτικές Κοινότητες

0
404

Με ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” αναφέρεται στην ανησυχία των Κοινοτικών Συμβούλων για την υποβάθμιση της δράσης τους από την διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, επισημαίνοντας πως έχει ήδη ζητηθεί να πραγματοποιηθεί ειδική συζήτηση για το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη του κ. Ψαλίδόπουλου κάνει λόγο για θεσμικά περιορισμένες αρμοδιότητες των Κοινοτικών Συμβουλίων, που θα πρέπει να γίνουν αφορμή για κινητοποίηση υπέρ της δημοκρατικής τους αναβάθμισης.

Η Ανακοίνωση της “Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» 

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» συμμερίζεται τη μεγάλη ανησυχία των Κοινοτικών Συμβούλων όλων των δημοτικών παρατάξεων για τη συστηματική υποβάθμιση της δράσης αυτών των αιρετών οργάνων από τη διοίκηση του Δήμου. Η παράταξη, η οποία έχει ήδη ζητήσει τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης για το πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρεί ότι η διοίκηση αποφεύγει σκόπιμα την ουσιαστική διαβούλευση με τις Δημοτικές Κοινότητες, αδιαφορώντας για τις θέσεις και τον προβληματισμό τους ως προς την κατάσταση που επικρατεί στις γειτονιές της Καλλιθέας και επιδιώκοντας να συγκαλύψει την αποτυχία της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.  

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» απορρίπτει τις δικαιολογίες της διοίκησης του Δήμου και υπογραμμίζει ότι οι θεσμικά εντελώς περιορισμένες έως ανύπαρκτες αρμοδιότητες των Κοινοτικών Συμβουλίων δεν αποτελούν άλλοθι για την περιφρόνησή τους, αλλά αφορμή για κινητοποίηση υπέρ της δημοκρατικής τους αναβάθμισης. Αυτή η υποχρέωση είναι μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της σημερινής διοίκησης, η οποία με ζήλο εκπροσωπεί στην Καλλιθέα τις αντιλήψεις της Κυβέρνησης για Τοπική Αυτοδιοίκηση σιωπηρή, κομματικά ελεγχόμενη και στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής.

Comments are closed.