«Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας»: «…Αποχαιρετούμε τη λογοτέχνη Φαίδρα – Παγουλάτου…»

0
95

Τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια της Φαίδρας Ζαμπαθά – Παγουλάτου η οποία υπήρξε για σειρά ετών Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, εκφράζει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η διακεκριμένη λογοτέχνης είχε υποστηρίξει τη συνεργασία μεταξύ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Δήμου Καλλιθέας για την αξιοποίηση της κατοικίας του ποιητή Ιωάννη Γρυπάρη, θέμα το οποίο εξακολουθεί να ευρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Αναλυτικότερα η Ανακοίνωση

Η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” εκφράζει την ειλικρινή θλίψη της για την απώλεια της διακεκριμένης λογοτέχνιδας και επί μακρόν Γενικής Γραμματέα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Φαίδρας Ζαμπαθά – Παγουλάτου, η οποία «έφυγε» προ ολίγων ημερών. Συγγραφέας με πλούσιο ποιητικό, δοκιμιακό και μεταφραστικό έργο, η Φαίδρα Ζαμπαθά – Παγουλάτουσυνδέθηκε άρρηκτα με τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του ΚΚΕ και της Αριστεράς, εκδηλώνοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία που την χαρακτήριζε για τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα της εποχής της, αλλά και την αναβάθμιση της θέσης των λογοτεχνών και του πνευματικού κόσμου στη δημόσια ζωή της χώρας.

Η Φαίδρα Ζαμπαθά – Παγουλάτου υποστήριξε τη συνεργασία μεταξύ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Δήμου Καλλιθέας για την αξιοποίηση της κατοικίας του ποιητή Ιωάννη Γρυπάρη, θέμα το οποίο εξακολουθεί να ευρίσκεται σε εκκρεμότητα. 

Η παράταξη απευθύνει θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους της εκλιπούσας.

Comments are closed.