ΠΟΠ-ΟΤΑ: καταβολή δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους στους Δήμους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή…

0
361


Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά την καταβολή δώρου Πάσχα για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προάσπισης της Δημόσια Υγείας.

Αναλυτικά:

«Εδώ και αρκετό καιρό σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία δίνει την μάχη της στον πόλεμο όπως είπε ο Πρωθυπουργός ενάντια σε έναν ύπουλο και πρωτόγνωρο για την Ανθρωπότητα κίνδυνο τον ιο covid-19.

Σ’ αυτή την μάχη πρωτοστατεί το Ελληνικό Δημόσιο με υπηρεσίες αιχμής όπως το σύστημα Υγείας και όλες τις υποστηρικτικές δομές που αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ρίχτηκαν στην μάχη αυτή με υπηρεσίες πρώτης γραμμής όπως η καθαριότητα, τα κοιμητήρια,τη Δημοτική Αστυνομία, τα ΚΕΠ, την κοινωνική αλληλεγγύη τα Δημοτικά Ιατρεία κ.α..

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα παρ’ όλες της αντιξοότητες χειρίζονται επικίνδυνα για την Υγεία απόβλητα,και σκουπίδια και κάνουν τις απαραίτητες για την Υγεία απολυμάνσεις.

Απέδειξαν στην πράξη το πόσο ζωτικό είναι να υπάρχει ο Δημόσιος χαρακτήρας σε όλες τις υπηρεσίες και έκαναν να σιωπήσουν όλες οι φωνές που το προηγούμενο διάστημα φώναζαν για Ιδιωτικοποιήσεις.

Οι κρατικές υπηρεσίες σε όλο το φάσμα της παροχής υπηρεσιών στην δύσκολη αυτή στιγμή λειτούργησαν και λειτουργούν άψογα.

Παρ’όλα αυτά  οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στις άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ που προσφέρουν έργο ζωής προς τους πολίτες την δύσκολη αυτή στιγμή παραμένουν εκτός εξαγγελιών του Πρωθυπουργού για πρόσθετες παροχές.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να μην ξεχάσει αυτούς τους εργαζόμενους και να τους συμπεριλάβει στο bonous που θα δοθεί σε άλλες υπηρεσίες δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εκτίμηση του σε αυτούς που καθημερινά εκτίθενται στον κίνδυνο να μολυνθούν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Παρ’όλα αυτά όλοι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους στην προσπάθεια της Δημόσιας Υγείας και θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στην δοκιμασμένη σήμερα Ελληνική κοινωνία όπως άλλωστε έκαναν πάντα.»

Comments are closed.