Πολιτιστικό Φθινόπωρο 2022: «Ο Άνθρωπος του Θεού» απόψε σε Σινέ «Θερινόν» & Σινέ «Τζιτζιφιές»

0
204

Με την προβολή της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» συνεχίζει το πρόγραμμα του το «Πολιτιστικό Φθινόπωρο 2022» του Δήμου Καλλιθέας.

Η ταινία προβάλλεται απόψε, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, στις 21:00 στο Σινέ «Θερινόν» (Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδωνκαι στις 22:00 στο Σινέ «Τζιτζιφιές» (10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλέους & Αχιλλέως).

Το φιλμ είναι ένα οδοιπορικό στη ζωή και την προσφορά του Αγίου Νεκταρίου: αφετηρία στα χρόνια του ως Επισκόπου Πενταπόλεως, περιφρονημένου από τους κληρικούς της Αλεξάνδρειας, από τη μια προκειμένου να μην γίνει ποτέ Πατριάρχης, από την άλλη επειδή ήταν φιλόπτωχος, φιλάνθρωπος και φιλάραβας. Κατάληξη, μετά το πέρασμά του από την Αθήνα και την Εύβοια, στην Αίγινα, στη μονή γυναικών που έχτισε με τα χέρια του, εκεί όπου άφησε την τελευταία πνοή του, ακόμα κατηγορούμενος (αυτή τη φορά για ανηθικότητα προς τις μοναχές) και μαζί αγαπητός, λαοφιλής.

Παραγωγή: Κώστας Λαμπρόπυλος, Ιγκορ Νόλα, Γελένα Πόποβιτς, Αλέξανδρος Πότερ

Σκηνοθεσία: Γελένα Πόποβιτς

Σενάριο: Γελένα Πόποβιτς

Φωτογραφία: Παναγιώτης Βασιλάκης

Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

Μουσική: Ζμπίγκνιου Πράισνερ

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι

Διάρκεια: 110 λεπτά

Comments are closed.