Πολιτισμός, Χρώματα και Ερμηνείες που ενθουσίασαν από θεατρική & εικαστική ομάδα

0
1016

Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, κλείνοντας την σχολική χρονιά 2022-2023, μοιράστηκαν μαζί μας ένα σχολείο διαφορετικό, με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Χάρη στην πρωτοβουλία και τα έξοδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με μόνο γνώμονα το μαθητικό πηγαίο ταλέντο των παιδιών ένα χώρος μάθησης μεταμορφώθηκε.

 Οι μαθητές ανέλαβαν δράση με εμψυχώτριες τις κ.κ Μαίρη Λιπκοβιτς (θέατρο) και Φωτεινή Μπαλοδήμα (ζωγραφική), καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το σχολείο γέμισε από όμορφες ερμηνείες με την παρουσίαση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «Μαγικά Μαξιλάρια», ενώ συνάμα οι εξωτερικοί τοίχοι του προαυλίου γέμισαν από όμορφα χρώματα και φωτεινές τοιχογραφίες με θέματα μυθολογίας, πολλές νότες αισιοδοξίας μαζεμένες για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους.

 Ηρακλής, Χρυσόμαλλο Δέρας, Ιάσωνας και Αργοναυτική εκστρατεία υπήρξαν πυλώνας για να γεμίσει το προαύλιο με ζωντανά χρώματα, ενώ η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού καλλιεργούσε τα πιο ζεστά συναισθήματα, μέσω – μεταξύ άλλων – των «Μαγικών Μαξιλαριών».

Κόντρα σε όλες τις δυσκολίες των καιρών, τα παιδιά «έντυσαν» με χρώμα τις Παρασκευές και τα Σάββατα καθ’ολη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, και κατάφεραν να φτιάξουν μία πολύχρωμη πολιτεία, που ταυτόχρονα βοηθά και στο ταξίδι της γνώσης, της έκφρασης, της ομαδικότητας.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και καταδεικνύει πως όπου υπάρχει όρεξη και θέληση, όλα είναι εφικτά. 
 

Την θεατρική ομάδα του 9ου αποτελούν τα παιδιά: Η Γιονίντα, ο Ενοέλ, η Κρίστι, η Τζέσσικα, η Ιωάννα, ο Κωνσταντίνος, ο Μιχάλης, ο Αντώνης, η Λίλα, η Θεοδώρα, η Χρυσηίδα, ο Γιώργος, ο Γιάννης, η Χριστιάνα, η Χριστίνα, ο Στέφανος, ο Γιάννης, η Δήμητρα, ο Παντελής, η Παναγιώτα, η Μυρτώ, ο Κίμωνας, ο Βασίλης, η Όλγα, η Ευαγγελία, η Λυδία σας δίνουμε ραντεβού τον Σεπτέμβρη.  

 “Με τον καιρό να είναι κόντρα, να είναι όντως τιμή να πετάς. Κι ας μη κρατά παρά ελάχιστα.” Οδ. Ελύτης

Στην παράσταση που έγινε το Σάββατο 10 Ιουνίου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Κυριακόπουλος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Γιώργος Κουτσογιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μαργωμένος, η Κοινοτική Σύμβουλος Αγγελική Αθανασακοπούλου ,η πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Βασιλική Κολυβίρα , ο Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δημήτρης Σούνδιας και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Γιάννης Παπαργυρίου.

Comments are closed.