Πολιτισμός και Δήμος Καλλιθέας

0
1002


Πριν μερικές μέρες γυρίζοντας σπίτι στις Τζιτζιφιές, έγινα μάρτυρας ενός διαπεραστικού μονότονου ήχου ο οποίος συνέχισε όλη την νύχτα ως το πρωί. Την άλλη ημέρα  το συμβάν κυριάρχησε σε συζητήσεις στο δήμο μας όπως και στο δήμο Μοσχάτου. Ο ενοχλητικός ήχος προερχόταν από ολονύχτιο πάρτι στημένο από ιδιωτική εταιρία εκδηλώσεων, με αρμυρό εισιτήριο και με θύματα εργαζόμενους και ανύποπτους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι υποστήκαμε την «ηχητική ρύπανση».

άρθρο του Μανώλη Βανδώρου*

Μετά από αυτό ίσως και με αφορμή αυτό το γεγονός σκέφτομαι αφενός την δύναμη της τέχνης του πολιτισμού αλλά και τους διαφορετικούς δρόμους τους οποίους αυτή η τέχνη μπορεί να οδηγήσει μια κοινωνία. 

Πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία αθλητισμού και τέχνης στη περιοχή μας, μόνα τους, τα περισσότερα χωρίς τις αναγκαίες υποδομές, χωρίς ουσιαστική στήριξη από την δημοτική αρχή του κ Κάρναβου, αγωνίζονται να ανάψουν τα φώτα του πολιτισμού στην Καλλιθέα. Η ερασιτεχνική δημιουργία είναι πέρα από τα θέλω και τα πιστεύω της δημοτικής αρχής. Απλά δίνουν παρουσία με υποσχέσεις προσδοκώντας κάποιες ψήφους.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ, αυτός ο μοναδικός θεσμός, λειτουργεί χάρι στην εθελοντική δράση πολιτών που καταλαβαίνουν ότι η δημιουργική έκφραση των παιδιών και εφήβων φτιάχνει ευτυχισμένους ανθρώπους. 

Για εμάς τον δημοτικό συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ με δήμαρχο τον Κ. Ασκούνη, η ερασιτεχνική πολιτιστική δημιουργία οφείλει να είναι δημόσιο αγαθό, άρα προσιτή σε κάθε πολίτη, υποστηριζόμενη γενναία από τον Δήμο και όχι φτωχός συγγενής  ψηφοθηρικών επιδιώξεων.  

Ειδικά για τα παιδιά και τους έφηβους: πρέπει να γίνει αναβάθμιση και ουσιαστική στήριξη του Μαθητικού Φεστιβάλ γιατί η επένδυση στους νέους/νέες της πόλης μας είναι επένδυση στο μέλλον της Καλλιθέας!

*Ο Μανώλης Βανδώρος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας 

ΥΣ:  Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη της «Νέα Καλλιθέα»

Comments are closed.