Πολιτική εκδήλωση με παρουσίαση του 70μελές ψηφοδελτίου

0
863

Η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» ξεκίνησε δυναμικά την προεκλογική της καμπάνια, την πραγματοποιώντας μαζική εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων και του προγράμματός της, στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδη». Ο χώρος γέμισε από φίλους της κίνησης, αγωνιστές των κινημάτων, νέες και νέους.

Την εκδήλωση άνοιξε η Δήμητρα Γκεμιτζόγλου, νυν δημοτική σύμβουλος, η οποία ανάμεσα στα άλλα τόνισε ότι «…ως ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου καταθέτοντας μια εντελώς διαφορετική αντίληψη, από τις κυρίαρχες, για την ίδια τη ζωή μας, τους αγώνες, την ανάγκη οι ίδιοι να παλέψουμε για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Αντίθετα με τις υπόλοιπες παρατάξεις που μιλάνε για «δημιουργία», «προοπτική», «αλλαγή», «άλματα ανάπτυξης» και λοιπά παραμύθια, εμείς βάζουμε την συλλογικότητα και την ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που προωθείται μέσα από τις δημοτικές αρχές, σε σύμπνοια με την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου».

Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε το 70μελές ψηφοδέλτιο με σύντομη αναφορά σε κάθε υποψήφιο.

Την σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Χρήστος Ιωαννίδης ο οποίος αναφερόμενος στη πλούσια δράση της κίνησης όλο το προηγούμενο διάστημα, στην όξυνση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων στη Καλλιθέα, επεσήμανε «…την ανικανότητα των δημοτικών αρχών να επιλύσουν τα προβλήματα, αφού επιδίδονται σε έργα βιτρίνας μακριά απ τις ανάγκες των κατοίκων…».  Συνεχίζοντας έκανε λόγο «…για την αναγκαιότητα διεκδίκησης ελεύθερων χώρων και το άνοιγμα της παραλίας για χρήση των κατοίκων και όχι των επιχειρηματιών..».

Αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα του δικαιώματος στη στέγαση, το οποίο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, στα προβλήματα των σχολείων και πολλά άλλα. Κλείνοντας  την ομιλία του ο κ. Ιωαννίδης επεσήμανε «…την ανάγκη ενίσχυσης των αντιστάσεων στις γειτονιές μας και των κινημάτων για τη διεκδίκηση των αναγκών μας…»,  δηλώνοντας ότι «…η επόμενη μέρα θα βρει τη «μια πόλη στο δρόμο»….».

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη φίλοι της κίνησης και υποψήφιοι, οι οποίοι μετέφεραν την εικόνα της σκληρής καθημερινότητας της Καλλιθέας αλλά και γενικότερα την ανάγκη για αγωνιστική απάντηση στα προβλήματα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Comments are closed.