ΠΟΕ – ΟΤΑ: Λέμε ΟΧΙ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

0
499

Με ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ εξαπολύει «σφοδρή επίθεση», θέτοντας παράλληλα σημαντικότατα ζητήματα όσον αφορά την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στους Δημοτικούς Υπαλλήλους για την ανάδειξη των Αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια.

Η έντονη αντίδρασή της έρχεται μετά την έκδοση της ΚΥΑ που καθόρισε τη διαδικασία διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ «…καταγγέλλει την επιμονή του Υπουργείου Εσωτερικών να προωθεί μία διαδικασία, η οποία θα οδηγήσει σε αποκλεισμό μεγάλου αριθμού Υπαλλήλων», επισημαίνοντας ότι «δεν έχει έστω και κατ’ ελάχιστο περάσει από το μυαλό τους, το γεγονός, ότι σημαντικός αριθμός των Υπαλλήλων, που απασχολούνται στους ΟΤΑ και δη σε τομείς όπως η Καθαριότητα, τα Νεκροταφεία, τα Τεχνικά Συνεργεία κ.λπ. δεν έχουν την παραμικρή εξοικείωση με την σύγχρονη τεχνολογία και πολύ περισσότερο με πολύπλοκα συστήματα συμμετοχής σε εκλογικές διαδικασίες. Η πάγια εφαρμογή, συνεπώς, ενός συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μόνο ως μέσο αποκλεισμού μεγάλου αριθμού των εκλογέων από την διαδικασία μπορεί να εκληφθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Comments are closed.