24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στους Δήμους

0
246

Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για τους εργαζόμενους στους δήμους προχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, με αφορμή τον τραγικό θάνατο 45χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλόκαστρου.

Παράλληλα, αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών (στο κτίριο επί της Βασ. Σοφίας), όπου θα ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

Την επόμενη μέρα της απεργίας θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Να σημειώσουμε ότι η 45χρονη δημοτική υπάλληλος, καταγωγής Ρομά, βρήκε ακαριαίο θάνατο νωρίς το πρωί της Κυριακής όταν ΙΧ έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, στο οποίο επέβαινε εν ώρα υπηρεσίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατήγγειλε ότι τόσο η αδικοχαμένη υπάλληλος όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου «φέρεται να είναι ανασφάλιστοι, δίχως εργασιακή σχέση με τον Δήμο».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «εργασιακό έγκλημα» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «στοχευμένα έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό δημιουργώντας εν γνώση τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας μιλώντας στο κανάλι Attica είπε ότι μόλις χθες το μεσημέρι (Δευτέρα) δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η πρόσληψη της θανούσας κι άλλων εργαζόμενων στην καθαριότητα με σύμβαση διάρκειας πέντε ημερών, για το διάστημα 4-9 Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η αφίσα της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πηγή:

Comments are closed.