ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση…

0
312

Με ανακοίνωση  που εξέδωσε η Ε.Ε. της ΠΟΕ – ΟΤΑ  καλεί τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν σε Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση, ασκώντας παράλληλα κριτική στην ΑΔΕΔΥ για την στάση της, ενώ θέτει το δικό της πλαίσιο και τις διεκδικήσεις οι οποίες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, προκύπτουν μέσα από τις ιδιαιτερότητες των πολλαπλών κλάδων εργαζομένων που απασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ακόμη μία φορά συμμετέχουν ενεργά στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση που εξήγγειλε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Ήμασταν και είμαστε υπέρμαχοι μιας αξιολόγησης που θα αναβαθμίζει τον ρόλο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα στοχεύει στην επιμόρφωση, στην εκπαίδευσητ των εργαζομένων, στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη, στην ενθάρρυνση ανάληψης πρωτοβουλιών, στην παροχή μέσων προκειμένου να εκπληρωθεί ο τελικός στόχος που είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.


Διαφωνούμε με μια αξιολόγηση γενική και άκριτη που δεν λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέση την οποία αποδέχθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος στη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πριν το καλοκαίρι, ενημερώνοντας μας πως θα ενεργοποιήσει την κοινή επιτροπή του Ν.4369/2016 (Υπουργική Απόφαση υπ ́ αριθμ.:22480/8-6-2016) όπου με την συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών, της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της Κ.Ε.Δ.Ε. θα αποφασίζονταν μια διαδικασία αξιολόγησης προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών που παραμένει μέχρι σήμερα πάντως «κενό γράμμα».


Ασκήσαμε κριτική στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που σήμερα διεκπεραιωτικά οδηγεί βήμα- βήμα στο εκφυλισμό μιας κατεξοχήν συμμετοχικής διαδικασίας. Προτείναμε από την πρώτη στιγμή την ανάληψη πρωτοβουλίας ώστε οι εργαζόμενοι να καταθέσουν την δική τους πρόταση για την αξιολόγηση των εργαζομένων. Βήματα ουσιαστικά, που όμως ποτέ δεν έγιναν.


Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ– ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση με το δικό τους ξεκάθαρο πλαίσιο και διεκδικήσεις.


Ο ιδιαίτερος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως ο φορέας λήψης και διεκπεραίωσης σε πρώτο βαθμό κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος ή ανάγκης των δημοτών, με την πανσπερμία κλάδων, ειδικοτήτων και ρόλων που οι εργαζόμενοι σε αυτήν ασκούν, πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτός και να οδηγήσει όλους τους εμπλεκόμενους σε ένα σύστημα αξιολόγησης απλό, άμεσο, κατανοητό, αντικειμενικό και αποδεκτό από όλους. Ένα σύστημα αξιολόγησης που δεν θα αποτελεί έναν ακόμη γραφειοκρατικό μηχανισμό ελέγχου και επιβολής, αλλά ένα κοινό δρόμο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Comments are closed.