Πιο φωτεινή και καθαρή η υπόγεια διάβαση Συγγρού & Δαβάκη μετά τον εξωραϊσμό από την Π. Αττικής

0
92

Στην πλήρη ανακαίνιση της Υπόγειας Διάβασης στη Λ. Συγγρού και Δαβάκη προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σύμβασης «Συντήρηση υπογείων διαβάσεων πεζών και οχημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Δ.ΔΙ.Μ.Υ. της Περιφέρειας Αττικής» έγιναν εργασίες αναβάθμισης και εξωραϊσμού υπόγειας διάβασης στη Λεωφόρο Συγγρού στο ύψος με την Λ. Δαβάκη ανάμεσα στους Δήμους Ν. Σμύρνης και Καλλιθέας. 

Στο πλαίσιο αυτό η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε στην αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων φθορισμού και νατρίου εντός και εκτός της Υπόγειας Διάβασης με νέα φωτιστικά σώματα αντιβανδαλιστικά, τεχνολογίας LED, κατασκευάστηκε νέο δάπεδο, ενώ θα εγκατασταθούν και δύο αναβατόρια για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η διάβαση παραδόθηκε σήμερα προς χρήση από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο οποίος όπως ανακοίνωσε «σε ένδειξη μνήμης και τιμής, ονομάστηκε σε Διάβαση Πεζών «Χρυσόστομος Σμύρνης»». .

Η διάβαση έχει διακοσμηθεί με εικαστικές δημιουργίες του διάσημου street artist CacaoRocks, στις οποίες αποτυπώνεται, με αφορμή τα εκατό χρόνια μετά τη μεγάλη εθνική τραγωδία στη Σμύρνη, η προκυμαία της πόλης πριν από την ολοσχερή καταστροφή και τα πορτρέτα της Διδούς Σωτηρίου και του Γιώργου Σεφέρη.

Στην μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χ. Ρώμας απήγγειλε στίχους του Γιώργου Σεφέρη από το ποίημα «Το σπίτι κοντά στη θάλασσα»

Τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μ. Βιδάλη, Αθ. Κατσιγιάννης, Χ. Αλεξανδράτος και Ν. Παπαδάκης, ενώ εκπροσωπώντας την Ν. Σμύρνη και την Καλλιθέα παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σ. Τζουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Λ. Λασκαρίδης.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του  επισήμανε μεταξύ άλλων: 

«…Σήμερα έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε σε μία από τις διαβάσεις στη Λεωφόρο Συγγρού, την οδική αρτηρία με τις περισσότερες διαβάσεις πεζών στην Αττική, προκειμένου να κάνουμε τα αποκαλυπτήρια μιας πρωτότυπης καλλιτεχνικής παρέμβασης. Διαλέξαμε να παρουσιάσουμε αυτή την παρέμβαση σε μια ημέρα συμβολική: σήμερα τιμάμε την Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ.

Σε ένδειξη μνήμης και τιμής, επιλέξαμε να ονοματοδοτήσουμε σήμερα αυτή τη διάβαση σε Διάβαση Πεζών «Χρυσόστομος Σμύρνης», ένα ελάχιστο αφιέρωμα στη θυσία του μεγάλου Εθνομάρτυρα, που δεν δείλιασε μπροστά στον φρικτό θάνατο που του επεφύλασσαν οι ορδές ατάκτων του Κεμάλ, προκειμένου να υπερασπιστεί με θάρρος και ηρωισμό τα ιδανικά του έθνους…».

Comments are closed.