Περ. Αττικής: 4,6 εκατ. για προμήθεια βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων στην Καλλιθέα

0
306

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του απερχόμενου Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου ύψους 4,6 εκατ. € για την προμήθεια Βυθιζόμενων οικολογικών συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων.

​Συγκεκριμένα στο  Δήμο Καλλιθέας, ο οποίος συμμετέχει στο έργο με 3.963,64 ευρώ  θα τοποθετηθούν σε 61 σημεία41 συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων και 20 βυθιζόμενα συστήματα συλλογής και αποθήκευσης απορριμμάτων

​Το έργο αυτό υπολογίζεται να δώσει λύση στο προβλήματος της υπερχείλισης των απορριμμάτων, βελτιώνοντας παράλληλα την καθημερινότητα των δημοτών της Καλλιθέας.

​Ο Δήμος  Καλλιθέας αναμένεται με την τοποθέτηση των συστημάτων να συμβάλλει στη βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων, στην ενεργειακή εκμετάλλευση των αστικών απορριμμάτων με καινοτόμες δράσεις διαχείρισης οικιακών απορριμμάτων μέσω της υπογειοποίησης των κάδων οικιακών απορριμμάτων και προώθησης της ανακύκλωσης.

​Στο σύστημα αυτό τοποθετούνται εντός του εδάφους δυο κοινοί κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων, χωρητικότητας 1.100 λίτρων ο καθένας, ένας με σύμμεικτα και ένας με ανακυκλώσιμα.

Με τα συστήματα υπογειοποίησης αποφεύγεται η οπτική όχληση, δημιουργούνται διακριτικά σημεία συλλογής χωρίς οσμές και  αντιαισθητική όψη, ώστε να μην δημιουργούνται αρνητικές επιπτώσεις στην εμπορική δραστηριότητα της πόλης και σε κεντρικά σημεία με μεγάλη επισκεψιμότητα (πλατείες, πεζόδρομοι κλπ.)

Το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος εκτιμάται να είναι πλησίον του 60% του σημερινού κόστους αποκομιδής.

​Όλες οι λειτουργίες των εξωτερικών στελεχών του συστήματος για την συλλογή ανακυκλώσιμων και σύμμεικτων απορριμμάτων είναι προσιτές για τους χρήστες, ενώ οι υποδοχείς θα είναι ένα  αισθητικά καλαίσθητο και μικρών διαστάσεων υπέργειο τμήμα, στο επίπεδο του δρόμου, της  πλατείας, του πεζοδρομίου. Το ύψος εμφανές και κατάλληλο για άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και παιδιά.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος σχετικά με το θέμα ανέφερε:«Εξασφαλίσαμε ένα σημαντικό έργο για την καθαριότητα στην Καλλιθέα, που αλλάζει αισθητικά την φυσιογνωμία της πόλης μας και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Προτεραιότητά μας είναι οι οικογένειες των δημοτών μας, όσοι ζουν και εργάζονται εδώ αλλά και οι επισκέπτες, να απολαμβάνουν μια καθαρή, πράσινη, βιώσιμη πόλη.

Οι βυθιζόμενοι κάδοι αυξάνουν τις θέσεις στάθμευσης, αφού μειώνονται οι συμβατικοί κάδοι, μειώνεται η κίνηση  στους δρόμους της Καλλιθέας λόγω του περιορισμού δρομολογίων  των απορριμματοφόρων  και αποκτάμε περισσότερο χώρο στους κοινόχρηστους χώρους μας.

Η Καλλιθέα γίνεται μία όμορφη, καθαρή και σύγχρονη πόλη»..

Comments are closed.