Περ. Αττικής: Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης οδοστρώματος στη Λ. Συγγρού – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

0
387

Από χθες το βράδυ, τέθηκαν σε εφαρμογή  από την Τροχαίακυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα, στο ανοδικό ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Φαληρικού Δέλτα. Οι συγκεκριμένες εργασίες θα εκτελούνται τμηματικά, ανά λωρίδα κυκλοφορίας, και μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές κυκλοφοριακές επιπτώσεις. 

Οι εν λόγω παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν σε 2 φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά το τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού, από το Φαληρικό Δέλτα, μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Αμβρόσιου Φραντζή (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης).

Η δεύτερη φάση, αφορά το τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού, από την οδό Αμβρόσιου Φραντζή και μέχρι την οδό Αθανασίου Διάκου, στις Στήλες του Ολυμπίου Διόςκαι θα ξεκινήσει, αφού προηγηθούν οι σχετικές μελέτες. 

Το έργο θα πραγματοποιηθεί  τόσο στο τμήμα ανόδου όσο και στο τμήμα καθόδου, συνολικής επιφάνειας  100.000 m2 και συνολικού μήκους 7 km.

Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στις 10 Αυγούστου.

Οι εργασίες θα εκτελούνται τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα κατά τις ώρες 21.00΄ έως 06.00΄της επομένης.

Η Λεωφόρος Συγγρού θα συντηρηθεί καθολικά από το Φαληρικό Δέλτα έως τις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι εργασίες να πραγματοποιηθούν με τη λιγότερο δυνατή όχληση και ταλαιπωρία των πολίτων, και επισήμανε ότι: «Οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις,η αναβάθμιση του οδοστρώματος, και ο γενικότερος εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που εντάσσονται στον στρατηγικό μας στόχο για ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό περιβάλλον, για τους πολίτες της Αττικής μας, με ισχυρό περιβαλλοντικό και ενεργειακό πρόσημο».

Comments are closed.