Πατούλης ήταν και τελείωσε – Παραιτήθηκε της υποψηφιότητας του

0
1357

Μεγάλα τα ζόρια για τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη που το εκκολαπτόμενο «αντάρτικο» του, κράτησε λίγες μόλις ώρες,  καθώς οι πιέσεις αλλά και η σκληρή στάση του Πρωθυπουργού ήταν αρκετά για να καταλάβει και ο ίδιος ότι δεν είχε καμμία τύχη.

Ο Γιώργος Πατούλης  «αποδομήθηκε εν μια νυκτί», και όχι τίποτα άλλο πήγε τζάμπα και η συναυλία διαμαρτυρίας για το παραλιακό μέτωπο, «…μεγάλα τα συμφέροντα ρεεεε,…» όπως θα έλεγε χαρακτηριστικά και ο Γιώργος Αντωνακάκης.

Επί της ουσίας τώρα, ο Πατούλης φεύγει και αφήνει πίσω του ένα «καράβι ορφανά», καθώς οι όποιες συμφωνίες και αν είχε κάνει, με όποιους και αν είχε δώσει τα χέρια όλα πάνε πάλι από την αρχή.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα αξιολογήσει φυσικά τις επιλογές προσώπων του απερχόμενου πλέον Γιώργου Πατούλη αλλά ο ίδιος έχει δική του ατζέντα υποψηφίων.

Οι μόνοι που θεωρούνται σίγουροι είναι οι ήδη εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Σε ότι αφορά την μάχη αυτή καθ αυτή η παραίτηση του Γιώργου Πατούλη φέρνει και πάλι σε τροχιά νίκης την επιλογή Μητσοτάκη που έτσι κι αλλιώς είναι ο αυτοδιοικητικός Νίκος Χαρδαλιάς.

Η επίσημη δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη

.

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές,  όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής,  συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής. 

Παραμένω πιστός  στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα. 

Θέλω  να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου  αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία.  Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.  
Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Comments are closed.