«Παραλύει» η χώρα αύριο 16/3 από την 24ωρη απεργία για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

0
144

Ένα διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκίνησε από σήμερα. Την αρχή κάνουν τα ΜΜΕ τα οποία για 24 ώρες (05:00 σήμερα έως 05:00 αύριο) δεν θα μεταδίδουν ειδήσεις λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ.

Επίσης, 24ωρη απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη προκήρυξαν και ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ για την Πέμπτη (16/3). Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, Μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ, ενώ  συνέχεια  Εργατικά Κέντρα και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ανακοινώνουν τη  συμμετοχή τους.

Τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Επίσης για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση, το τραμ και οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας με αποτέλεσμα η Aegean και η Olympic Air να ανακοινώσουν την ακύρωση των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου τους.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη (16/3) λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία.

Κλειστά θα μείνουν αύριο πολλά σχολεία, καθώς ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κλειστά και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Κέντρα στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τι ώρα είναι οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

  • Η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 11:00
  • Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει κάλεσμα στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11:00
  • Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00
  • Η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος
  • Οι λογιστές καλούν σε συμμετοχή αύριο 16/3 στις 11:30 στα Προπύλαια.

Comments are closed.