Παραίτηση με αιχμές της Μαρίας Λιάκρη-Κατσούλη από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων

0
550

Την παραίτηση της από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων γνωστοποίησε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας Μαρία Λιάκρη-Κατσούλη.


Στην επιστολή παραίτησης της η ίδια αφήνει αιχμές τόσο ως προς τη λειτουργία της Ένωσης όσο και για νομικές ενέργειες από την πλευρά της.

Αναλυτικότερα η επιστολή παραίτησης της Μαρίας Λιάκρη-Κατσούλη

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Καλλιθέα 15 Μαρτίου 2023

Με το παρόν δηλώνω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας .

Αρκετά γεγονότα συνέβησαν τούς τελευταίους μήνες υποβάθμισαν το ρόλο και τη λειτουργία της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας και καθόρισαν την απόφασή τής παραίτησης μου.

Συγκεκριμένα καταγγέλλω :

1. Την κοινοποίηση και δημοσίευση εκτός μελών της Ένωσης συγκεκριμένα σε πολιτικό πρόσωπο, που καμία σχέση δεν έχει με το ρόλο της Ένωσης Γονέων, διαλόγων και προσωπικών σχολίων  του Διοικητικού Συμβουλίου. Το συγκεκριμένο θέμα έχει καταγγελθεί στη Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και θα ακολουθηθεί η νομική οδός.

2. Σε όλη την θητεία μου στην Ένωση Γονέων Καλλιθέας δεν υλοποιήθηκε καμία πρόταση ή στόχος που αφορά το ρόλο τής Ένωσης Γονέων. Η παρουσία της Ένωσης Γονέων υπήρξε ολιγαρκής σε σχέση με μαθητικά θέματα της σχολικής κοινότητας .Αντίθετα οι δράσεις εξαντλήθηκαν σε θέματα κυρίως πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 

3. Η Ένωση λειτουργεί αποσπασματικά με σχέσεις διαπλοκής που ελέγχεται  από εξωτερικούς παράγοντες  και πρόσωπα και με διαδικασίες και δράσεις που δεν δεσμεύονται από αποφάσεις του σώματος, αλλά από προσωπικές εκτιμήσεις τετράδας μελών.

4. Δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να σταθεί δίπλα στη μαθητική κοινότητα με τραγικό παράδειγμα  το συμβάν στο 7ο ΓΕΛ Καλλιθέας πού Πρόεδρος και Γραμ/τέας γνώριζαν από 9.30 πμ ότι καλέστηκε Αστυνομία στο σχολείο και προτίμησαν να αποκρύψουν το γεγονός ή δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασίαμέχρι 17.30 μμ τής ίδια ημέρας, υποθάλποντας έτσι την ποινικοποίηση της Μαθητικής Δράσης και κυρίως την ενοχοποίηση συγκεκριμέων παιδιών.

Αδιανόητο γεγονός.

Παραμένω ενεργός πολίτης ως γονιός και ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας αγωνιζόμενη για τα αυτονόητα για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

ΛΙΑΚΡΗ – ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ

Comments are closed.

Περισσότερα Νέα