Παραίτηση και του Σωτήρη Καρκαλάτου από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων; – Τι καταγγέλλει

0
1433

Ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας προχώρησε καταγγέλλοντας τόσο προσωπικά τον πρόεδρο του Δ.Σ. για αυταρχισμό όσο και την πλειοψηφία του Δ.Σ. για αντικαταστατική συμπεριφορά.

Πιο συγκεκριμένα το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Σωτήρης Καρκαλάτος με μια μακροσκελή όσο και επικριτική ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε αναφέρθηκε σε σημαντικές καταγγελίες λίγα μόλις 24ωρα πριν την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.

Η ανοικτή καταγγελία του κ. Καρακαλάτου είναι πιθανόν να οδηγήσει και σε περεταίρω εξελίξεις ως προς τις δικές του προθέσεις που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν και την παραίτηση του από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων. 

Η ανακοίνωση παραίτησης του κ. Καρκαλάτου 

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλω να καταγγείλω την αντικαταστατική λειτουργία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, λειτουργία την οποία έχω καταγγείλει με επιστολή μου από τον Μάιο του 2022, και της οποίας τα καταγγελλόμενα ούτε έχουν διορθωθεί ούτε απαντήθηκαν από τα θεσμικά όργανα της Ένωσης μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, με την παρούσα οφείλω να προασπίσω την υπόληψή μου, το δικαίωμά και την υποχρέωσή μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης να τηρείται η νομιμότητα, και να υπάρχει σεβασμός στην ελεύθερη έκφραση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Καλλιθεατών μαθητών και των Γονέων και Κηδεμόνων τους.

Στις 15-03-2023 το μέλος της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας κ. Μαρία Κατσούλη Λιάκρη παραιτήθηκε από τη θέση της ως μέλος με σοβαρές καταγγελίες, ότι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης διέρρευσε σχόλιό της σε τρίτο, άσχετο με την Ένωση, πρόσωπο, όπως αυτό διατυπώθηκε στο καθιερωμένο στη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου συλλογικό ηλεκτρονικό μέσο (Viber) που έχει θεσμοθετηθεί για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών του Δ.Σ., και αποτελεί κοινώς αποδεκτό από τα μέλη μέρος της λειτουργίας της Ένωσης.

Μετά την παραίτησή της δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει νομικά το ανακύψαν ζήτημα έτσι ώστε να αποκαλυφθεί το πρόσωπο που ενέργησε με αυτόν τον αντιθεσμικό τρόπο, που παραβιάζει τόσο την νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων όσο και το απόρρητο των επικοινωνιών.

Στο επόμενο από την αποκάλυψη αυτής της αντιθεσμικής ενέργειας έκτακτο Δ.Σ. που συγκλήθηκε στις 27-03-2023 ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ιωάννης Παπαργυρίου ζήτησε να δημοσιοποιηθεί Δελτίο Τύπου της Ένωσης με το οποίο να απαντώνται τα καταγγελλόμενα από την κ. Λιάκρη. Όμως σε αυτό το Δελτίο Τύπου δεν περιέχετο καμία απάντηση προς την κ. Λιάκρη αλλά έκκληση προς εκείνη να δημοσιοποιήσει η ίδια το επίμαχο σχόλιο, το οποίο κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης θεωρούν ως υβριστικό και ρατσιστικό.

Από την πλευρά μου ζήτησα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης να απαντήσει ευθέως στην κ. Λιάκρη πως αυτά τα οποία καταγγέλλει δεν έχουν βασιμότητα και να κληθεί να τα αποδείξει. Όμως κανένα από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης πλην εμού και της κ. Νανάς Ιορδανίδου, η οποία κατέλαβε τη θέση της παραιτηθείσας κ. Λιάκρη δεν δέχθηκε να πάρει την ευθύνη, αφήνοντας το κύρος του θεσμού της Ένωσης εκτεθειμένο.

Ζήτησα από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης πως εφόσον προχωρήσουν στη δημοσιοποίηση αυτού του λειψού και άσχετου με τα καταγγελλόμενα Δελτίου Τύπου, να υπογραφεί ονομαστικά από τα μέλη του Δ.Σ. που συμφωνούν με το περιεχόμενό του και να παραληφθεί το όνομά μου, ως μειοψηφών.

Στις 30-03-2023 στάλθηκε στα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης επιστολή, αντί του Δελτίου Τύπου και για την οποία δεν ενημερώθηκα αντικαταστατικά ως μέλος του Δ.Σ., με την οποία η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης θα απαντήσει στις καταγγελίες της κ. Λιάκρη χωρίς αυτή η επιστολή να δημοσιοποιηθεί.

Μετά από αυτήν την ενέργεια, για την οποία δεν ελήφθη σύμφωνα με το καταστατικό απόφαση του Δ.Σ., ζήτησα να σταλεί η επιστολή χωρίς το όνομά μου, και υπογεγραμμένη ονομαστικά από το κάθε ένα μέλος του Δ.Σ. ξεχωριστά που συμφωνεί με το περιεχόμενό της, αφού όμως πρώτα θα έχει συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. με συγκεκριμένο θέμα ημερήσιας διάταξης για να ενημερωθούν τα μέλη του Δ.Σ. για την πρόθεση να σταλεί προσωπική επιστολή, να γίνει ψηφοφορία, να συνταχθεί πρακτικό και αυτό να υπογραφεί από όλο το Δ.Σ.

Όμως στις 31-03-2023 μας εστάλη ατομική ενημέρωση πως η επιστολή στάλθηκε ήδη στην κ. Λιάκρη μετά από προσωπική εντολή του Προέδρου κ. Ιωάννη Παπαργυρίου, χωρίς καμιά σχετική απόφαση του Δ.Σ.

Καταγγέλλω και παράλληλα γνωστοποιώ σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες πως η συγκεκριμένη επιστολή δεν έχει την έγκρισή μου. Η συγκεκριμένη επιστολή συντάχθηκε και εστάλη κατά τρόπο παράνομο, καθώς δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες που το καταστατικό προβλέπει. Η επιστολή δεν απαντάει στις σοβαρές καταγγελίες της κυρίας Λιάκρη, αλλά συντάχθηκε και εστάλη αποκλειστικά για τη δημιουργία εντυπώσεων και χωρίς να απαντά στις συγκεκριμένες καταγγελίες της.

Καταγγέλω την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαργυρίου για αυταρχισμό και άκρως αντικαταστατική συμπεριφορά απόκρυψης της ελεύθερης έκφρασης των προσώπων που συναποτελούν το Δ.Σ. της Ένωσης.

Καταγγέλλω τα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Παπαργυρίου (Πρόεδρο), κ. Νάσο Πρέντζα (Αντιπρόεδρο), κ. Βασιλική Κολυβίρα (Γενική Γραμματέα), κ. Όλγα Γιαννίκου (Ειδική Γραμματέα) και κ. Ιωάννη Μακρή (Μέλος) οι οποίοι πήραν αυθαίρετα, χωρίς σύγκληση συνεδρίασης του Δ.Σ. την «απόφαση» να σταλεί και ουσιαστικά προσυπογράφοντας την επιστολή, χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη να απαντήσουν θεσμικά και σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης, μετά από πρότασή μου, με ευθύτητα αρνητικά, ρητά και κατηγορηματικά στις πολύ σοβαρές καταγγελίες της κ. Λιάκρη, αφήνοντας εκτεθειμένο το κύρος του θεσμού της Ένωσης, αλλά και βαθιά τραυματισμένη την ελευθερία του λόγου, καθώς μετά από τις καταγγελίες όλοι μας πλέον, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης και τα απλά μέλη αυτής, να σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές τι και αν πρέπει να το εκφράσουμε γραπτά, για να μην βρεθούμε εκτεθειμένοι σε τρίτα πρόσωπα.

Για ποιο λόγο κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ένωσης δεν θέλατε να πάρετε την ευθύνη μιας κατηγορηματικά αρνητικής απάντησης κατά της κυρίας Λιάκρη; Τι φοβάστε;
Τέλος εκφράζω τρία ερωτήματα προς την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία είναι ενήμερη για τις πρακτικές της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας από τον Μάιο του 2022 μετά από καταγγελία δική μου και της κυρίας Λιάκρη, η οποία ακόμα παραμένει αναπάντητη.

Κυρίες και κύριοι της Ομοσπονδίας αυτή την εικόνα θέλετε να έχουν οι Ενώσεις Γονέων; Μια εικόνα πλήρους διάλυσης, απονευρωμένες και χειραγωγούμενες μη τηρώντας τις καταστατικές διαδικασίες; Μια εικόνα νοοτροπιών συγκάλυψης, απραξίας και αντικαταστατικής συμπεριφοράς;

Το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας Σωτήρης Καρκαλάτος

Comments are closed.