Παραίτηση από την Οικ. Επιτροπή & ζήτημα νομιμότητας από την Αξιωμ. Αντιπολίτευση

0
345

Η άρνηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου να επαναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα αρμοδιότητας που είχαν μεταβιβαστεί στην Οικονομική Επιτροπή, με τις διατάξεις του πρώην υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ, φαίνεται να οδήγησαν την Αξιωματική Αντιπολίτευση σε παραίτηση από την Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με επιστολή τους.

Πιο συγκεκριμένα στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η Δημοτική Παράταξη «Προοπτική Ζωής – Κώστας Ασκούνης», η οποία κατέχει τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο όπου γνωστοποίησε την παραίτηση των τακτικών (Κώστας Ασκούνης – Νίκος Ηλιάδης) και αναπληρωματικών (Παν. Γαλανόπουλος – Γιώργος Μαργωμένος) μελών της από την Οικονομική Επιτροπή.

Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης γίνεται αναφορά για «μείζον ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων» γεγονός που αφήνει ανοιχτό το θέμα προσβολής των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής.

Αναλυτικότερα η επιστολή παραίτησης των μελών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Κύριε Πρόεδρε,

Με την απόφαση 2377/2022 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τις διατάξεις των Νόμων 4623/2019 και 4625/2019, με τις οποίες μεταφέρθηκαν κρίσιμες και με σημαντικό οικονομικό αντικείμενο αποφάσεις αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είναι οριστική και αμετάκλητη και συνεπάγεται την υποχρέωση συμμόρφωσης της Διοίκησης (Δημοτικής Αρχής), ώστε να αποκατασταθεί η Νομιμότητα (άρθ. 95, παρ. 5 του Συντάγματος).

Η Παράταξή μας, αλλά και οι άλλες Δημοτικές Παρατάξεις θέσαμε το θέμα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή και καλέσαμε το Δήμαρχο να εφαρμόσει το Νόμο φέρνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα εκείνα τα θέματα που είναι αρμοδιότητάς του, ώστε να αποκατασταθεί η Νομιμότητα.

Μετά την άρνηση του κ. Κάρναβου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Σ.τ.Ε. και δεδομένου ότι εγείρεται ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ υποβάλλουμε την παραίτησή μας από την Οικονομική Επιτροπή.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Ασκούνης Κώστας (τακτικό μέλος)

Ηλιάδης Νικόλαος (τακτικό μέλος)

Μαργωμένος Γεώργιος (αναπληρωματικό μέλος)

Γαλανόπουλος Παναγιώτης (αναπληρωματικό μέλος)

 

Comments are closed.