Παράσταση διαμαρτυρίας Εκπαιδευτικών και Γονέων απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας

0
149

Την αντίθεση του στις συγχωνεύσεις των νηπιαγωγείων στο Δήμο Καλλιθέας εκφράζει με ανακοίνωση – καταγγελία ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Καλλιθέας Μοσχάτου ο οποίος καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο στις 19:30 προκειμένου να αποτρέψουν τη θετική γνωμοδότηση στην πρόταση συγχώνευσης των σχολείων.

Να σημειώσουμε ότι στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Κυριακόπουλος καταθέτει πρόταση μεταβολών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2023-2024, η οποία ουσιαστικά αφορά τη συγχώνευση σχολείων. 

Το γεγονός δημιούργησε αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωση τους, με αποτέλεσμα να αποφασίζουν την παρουσία τους στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση- καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Προσχολική Αγωγή στο Δήμο Καλλιθέας Τίτλοι τέλους για 11 Νηπιαγωγεία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, γονείς, συμπολίτισσες και συμπολίτες, εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων,
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Καλλιθέας Μοσχάτου εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του, καταγγέλλει την πρόταση της Δ ́ Διεύθυνσης Π. Ε Εκπαίδευσης, για συγχώνευση 11 νηπιαγωγείων του Δήμου μας!

Η Δ ́ Διεύθυνση Π.Ε. στο πλαίσιο της «λογιστικής» λογικής της μείωσης του κόστους και της απαξίωσης του δημόσιου σχολείου, προχώρησε σε ένα άνευ προηγουμένου κύμα συγχωνεύσεων Νηπιαγωγείων, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά σχετική ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, παραβλέποντας τις εκπαιδευτικές-μαθησιακές προτεραιότητες των νηπίων και δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την περίπτωση συγχώνευσης του 12ου Νηπιαγωγείου με το 29ο, με σύνολο μαθητών 116 και 10 εργαζόμενες εκπαιδευτικούς.

Η Δ ́ Διεύθυνση προτείνει να δημιουργηθεί 1 (ΕΝΑ) νηπιαγωγείο τριθέσιο! Αντί να προχωρήσει σε μείωση παιδιών ανά τμήμα, προτείνει με αριθμητικά κριτήρια να στοιβαχτούν 25 και πάνω παιδιά μέσα στο ίδιο τμήμα. Ταυτόχρονα, χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αφού με τη συγκεκριμένη πρόταση χάνονται οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.

Ο Δήμος Καλλιθέας αντίστοιχα, προχωρά στη συζήτηση της παραπάνω πρότασης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να έχει προηγηθεί η, κατά νόμο, απαιτούμενη συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και χωρίς να αναδεικνύει, σκοπίμως, τη σοβαρότητα του θέματος.

Αναρωτιόμαστε, μήπως τελικά οι συγχωνεύσεις των νηπιαγωγείων αποτελούν για τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας την ιδανικότερη λύση, μπροστά στην αδυναμία επίλυσης του προβλήματος εύρεσης σχολικής στέγης για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής;

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΙΣ 7:30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ο Σύλλογός μας καλεί σε κοινό αγώνα γονείς και εκπαιδευτικούς ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη ζωή

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 28-11-2022

Comments are closed.