Παιδικοί Σταθμοί: Ξεκινά η νέα χρονιά με τα περσινά πρωτόκολλα ασφαλείας και «βλέπουμε»

Στις προτεραιότητες που έχει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας ως προς την ασφάλεια των παιδιών που θα φιλοξενηθούν από σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς για τη νέα περίοδο 2021 – 2022 αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε πως «…συνεχίζουμε με τα ίδια πρωτόκολλα που εφαρμόσαμε και πέρσι ως το τέλος της χρονιάς..», τονίζοντας πως θα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που το επιβάλλει η εξέλιξη της πανδημίας.

Αναλυτικά η δήλωση της Υφυπουργού Πρόνοιας

«Σήμερα, ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Η ασφάλεια των παιδιών, είναι κύρια προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε με τα ίδια πρωτόκολλα που εφαρμόσαμε και πέρσι ως το τέλος της χρονιάς. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και διαρκώς σε ετοιμότητα, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανησυχία. Πορευόμαστε με τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μετά από τόσο καιρό και κινούμαστε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Ωστόσο στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά – υπενθύμιση –  στα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα ισχύσουν από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα: 

• Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ, σε εβδομαδιαία βάση.

• Η προσέλευση παιδιού ή εργαζόμενου που εμφανίζει συμπτώματα του ιού, δεν επιτρέπεται. 

• Πρέπει να εφαρμόζονται υποχρεωτικά κανόνες τήρησης ατομικής υγιεινής και συστηματικά προγράμματα καθαριότητας χώρων, αντικειμένων και εξοπλισμών. 

• Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενημερώνεται αμέσως ο βρεφονηπιακός σταθμός και ο ΕΟΔΥ, ακολουθεί ενδελεχής καθαρισμός στο χώρο και απομάκρυνση των παιδιών και του προσωπικού. 

Comments are closed.