Πήρε να καταγγείλει το εργατικό ατύχημα & η Επιθεώρηση Εργασίας ακόμη τον έχει στο περίμενε

0
733

Σοβαρά ερωτήματα έχουν προκύψει έπειτα από τον θάνατο εργαζόμενου του δήμου Καλλιθέας στην ώρα της βάρδιάς του, που θα έπρεπε κανονικά να ακυρωθεί λόγω καύσωνα.

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία για τον θάνατο του 49χρονου εργαζόμενου  προχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, Ραφαήλ Μηλιώνης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, το μεσημέρι της Δευτέρας κάλεσε την Επιθεώρηση Εργασίας για να καταγγείλει το θανατηφόρο εργατικό συμβάν ωστόσο του είπαν ότι η γραμμή που είναι για τις καταγγελίες των εργασιακών είναι φορτωμένη. Παρόλο που του ζήτησαν να αφήσει τα στοιχεία του για να τον καλέσουν, μάλιστα, δεν τον πήραν ποτέ πίσω.

«Χθες το μεσημέρι στις 14:51 εξουσιοδοτημένος από το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου πήρα τηλέφωνο στο 1555. Τους είπα για τον θεσμικό μου ρόλο, ότι είμαι πρόεδρος των εργαζομένων και μου απάντησαν ότι η γραμμή που είναι για τις καταγγελίες των εργασιακών είναι φορτωμένη. Μου ζήτησαν όλα τα στοιχεία προκειμένου να με καλέσουν εκείνοι. Δεν με πήραν ποτέ. Πήρα να καταγγείλω θανατηφόρο εργατικό συμβάν και δεν με πήραν ποτέ πίσω» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Είχε προβλήματα υγείας, δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί»

Μιλώντας για τον εργαζόμενο ο οποίος φέρεται να άφησε την τελευταία του πνοή με συμπτώματα θερμοπληξίας, ο κ. Μηλιώνης ανέφερε ότι ο 49χρονος εδώ και λίγο καιρό είχε μετακινηθεί στη συγκεκριμένη παιδική χαρά για να εκτελεί καθήκοντα φύλακα, ενώ είχε προβλήματα υγείας.

«Ο Μιχάλης εργαζόταν στον τομέα του πράσινου και εδώ και μια 5ετία είχε πάθει ένα ατύχημα. Η υπηρεσία είχε φροντίσει να τον πάει σε τηλεφωνικό κέντρο στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Εδώ και δύο μήνες είχε μετακινηθεί στη συγκεκριμένη παιδική χαρά για να εκτελεί καθήκοντα φύλακα» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και πρόσθεσε ακόμα:

«Είχε προβλήματα υγείας, ήταν υπέρβαρος, έπαιρνε πολλά φάρμακα και μετά το ατύχημα είχε χάσει και την όραση από το ένα μάτι. Δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί ούτε εκείνη την ημέρα, ούτε και γενικά σε εξωτερικό χώρο. Ο Μιχάλης αποδέχτηκε τη θέση αυτή, αλλά η υπηρεσία δεν έπρεπε να το επιτρέψει. Μάλιστα από ό, τι μαθαίνουμε είχε ενδοιασμούς για να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο. Του προτάθηκε η θέση που ήταν κοντά στο σπίτι του και το αποδέχτηκε θέλοντας να προσφέρει στην υπηρεσία. Δεν επέμενε στο «όχι» του αλλά δεν έπρεπε να μετακινηθεί».

Σημειώνεται πως κανονικά λόγω του καύσωνα ο άτυχος 49χρονος δεν θα έπρεπε να εργάζεται εκείνη την ημέρα: «Τη συγκεκριμένη ημέρα λόγω του καύσωνα δεν θα έπρεπε να δουλεύει λόγω και των έκτακτων μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ από το υπουργείο Εργασίας αλλά και λόγω της εγκυκλίου του Δήμου» είπε.

Πηγή:

Comments are closed.