«Πήραν μπροστά» τα μηχανήματα της Περιφέρειας – Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στη Θησέως

0
751

Οι εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης του ασφαλτικού τάπητα της Λεωφόρου Θησέως (Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου)  ξεκίνησαν και πάλι μετά από στασιμότητα μηνών και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς προς την ολοκλήρωση τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο  είχε ξεκινήσει να υλοποιείται τον Οκτώβριο του 2022 από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και είχε ενταχθεί στο πλαίσιο της σύμβασης με τίτλο «Ανακατασκευή ασφαλτικού αντιολισθηρού τάπητα στη Λεωφόρο Θησέως», συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000,00 ευρώ με ΦΠΑ. 

Η ασφαλτόστρωση ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε καθώς οι εργασίες μετά από λίγες ημέρες διακόπηκαν και ξεκίνησαν πάλι τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρχική σύμβαση, οι ασφαλτικές εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος επί του οδικού άξονα της Λεωφόρου Θησέως, θα ολοκληρωθούν σε όλο το μήκος της οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Στα όσα αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής οι εργασίες πραγματοποιούνται κατά τις νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές κυκλοφοριακές επιπτώσεις. Ωστόσο η ταλαιπωρία για τους οδηγούς υφίσταται καθώς τα συνεργεία της Περιφέρειας είχαν κλείσει κάθετους δρόμους προς τη Θησέως με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες: 

  • Συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος συνολικής επιφάνειας 90.000m2, της οριζόντιας (διαγράμμιση) και κατακόρυφης (πινακίδες) σήμανσης, 
  • Εργασίες τροποποίησης της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης και υδροσυλλογής 
  • Εργασίες πρασίνου. 

Comments are closed.