Πέρασαν 40 μέρες από το χαμό της μικρής Χαρίκλειας

0
872

Σαράντα μέρες πέρασαν από το τραγικό τροχαίο στη Λεωφόρο Θησέως στο ύψος του ΚΕΑΤ όπου ένα ΙΧ παρέσυρε στο θάνατο τη μικρή Χαρίκλεια τη μαθήτρια του 10ου Γυμνασίου Καλλιθέας.

Τα αμέτρητα γιατί, ο πόνος των δικών της ανθρώπων και ο θρήνος φίλων και συμμαθητών ακόμη νωπός που δεν αφήνει περιθώρια για οτιδήποτε άλλο πέρα από θλίψη.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας με ανακοίνωση της εκφράζει την οδύνη της και τη συμπαράσταση της προς την οικογένεια της μικρής Χαρίκλειας επισημαίνοντας παράλληλα πως η ασφάλεια των παιδιών στο δρόμο αφορά όλους και για αυτό πρέπει να υπάρξει αντίσταση.

Το Δ.Σ. της Ένωσης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, «…η ευθύνη της οργανωμένης πολιτείας, της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας δεν είναι μικρή…», τονίζοντας πως «…Πολλά μπορούν και πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η οδική συμπεριφορά και οι υποδομές, για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, ιδιαίτερα των μαθητών και όσων έχουν δυσκολία μετακίνησης…».

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων αναφέρει:

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ !

Πέρασαν σαράντα ημέρες από τον χαμό της Χαρίκλειας, της μαθήτριας του 10ου Γυμνάσιου Καλλιθέας, στην άσφαλτο, στην λεωφόρο Θησέως.

Την θλιβερή αυτή ημέρα, εκφράζουμε την οδύνη μας για άλλον ένα νέο άνθρωπο, θύμα οδικού ατυχήματος. 

Εκφράζουμε επίσης την συμπαράστασή μας στην οικογένειά της, τους συμμαθητές της και όλη τη σχολική κοινότητα. 

Τώρα όμως που ο χρόνος περνά, οφείλουμε να αντισταθούμε στην λήθη και να συνειδητοποιήσουμε ότι η ασφάλεια των παιδιών μας στο δρόμο, μας αφορά όλους.

Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα. 

Η ευθύνη της οργανωμένης πολιτείας, της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας δεν είναι μικρή. 

Πολλά μπορούν και πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η οδική συμπεριφορά και οι υποδομές, για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, ιδιαίτερα των μαθητών και όσων έχουν δυσκολία μετακίνησης .

 Εμείς  οι γονείς  είμαστε στρατευμένοι σε αυτή τη μάχη, δεν ψάχνουμε ενόχους , ψάχνουμε υποστηρικτές στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά όλων μας! Μόνος μας εχθρός η αδιαφορία

Η Χαρίκλεια ας είναι το τελευταίο θύμα !     

                                                                 Με εκτίμηση

                                                                   Για το Δ.Σ

    Η Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Βασιλική Κολυβίρα                                            Δημήτρης  Σούνδιας

Comments are closed.