ΠέΖΟ: Εγκαίνια Δράσης «ΔΡΟΜΩΝ ΑΦΗΓΗΣΗ»…

0
1167

Την Τετάρτη στις 8/6/2020 στην πλατεία Κύπρου, στις  20.30 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για ναεγκαινιαστεί η δράση με το όνομα «Δρόμων Αφήγηση», που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος ΠέΖΟ με το τμήμα Παιδείας του Δήμου Καλλιθέας.

 Η δράση έχει δυο μέρη, το πρώτο  αφορά τη φιλοτέχνηση πινακίδων οδών  ώστε να αναδεικνύουν στις περισσότερες περιπτώσεις τον λόγο ονοματοδοσίας των δρόμων και το δεύτερο αφορά τη  συγκέντρωση προφορικών μαρτυριών από αφανείς πρωταγωνιστές  των ιστορικών γεγονότων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων από τον Δήμαρχο της πόλης μας Δημήτρη Κάρναβο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας  Καλογερόπουλο Κων/νο.Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι  τριάντα ταμπέλες των δρόμων που έχουν ήδη  ζωγραφιστεί, διαβάστηκαν αποσπάσματα από τις δεκατέσσερις προσωπικές γραπτές μαρτυρίες και ακούστηκαν οχτώ ηχογραφημένες συνεντεύξεις από το υλικό που έχει ήδη συλλεγεί.

Στο τέλος οι επίσημοι προσκεκλημένοι Καλλιθεάτες της τρίτης ηλικίας που μας έκαναν την τιμή να μας παραχωρήσουν αυτές τις μαρτυρίες παρέδωσαν συμβολικά σκυτάλες στα παιδιά που είχαν ζωγραφίσει κάποιες ταμπέλες δρόμων τις οποίες είχαμε τη χαρά να συμπεριλάβουμε στη δράση μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης μας Δημήτρης Κάρναβος,  ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κυριακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κων/νος Καλογερόπουλος, ο Αντιδήμαρχος   Περιβάλλοντος Κων/νος Ευσταθίου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου & πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης,  ο Πρόεδρος ΔΗΚΕΚ Γιώργος Κουτσογιάννης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Γιάννης Γάλλος» & Υπεύθυνος της τοπικής ανάπτυξης Μανόλης Κωστάκης, ο πρόεδρος της Α/θμιας Σχολ. Επιτροπής Καλαμπαλίκης Γιώργος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : Αθηνά Εξάρχου, ΓιώργοςΜαργωμένος, Νίκος Ηλιάδης, Έλενα Αυγερινού, Ευσεβία Κοσμίδου, ΙορδανίδουΝανά, Παπαθανασόπουλος Θοδωρής, Εξάρχου Αθηνά, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι : Αλεξίου Αρχοντία, Αθανασακοπούλου Αγγελική, Γκίκας Δημήτρης, Αδαμοπούλου Κατερίνα, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ανδρέας Αναστόπουλος, από την Ομοσπονδία Γονέων το μέλος του Δ.Σ. Ντάβαρης Παναγιώτης από την  Ένωση Συλλόγων Γονέων, ο αντιπρόεδρος Παπαργυρίου Γιάννης, η γραμματέας Βάσω Κολιβίρα και το μέλος του Δ.Σ. Μάνια Μπικώφ. Από τον χώρο του πολιτισμού, ο κ. Κώστα Τουλάτος από τον «Ηγέχορο», η κ. Ζαφειρέλλη Άντα πρόεδρος του Παγεραγωτικού Συλλόγου Μυτιλήνης Αθήνας, η κ. Γρηγοριάδου Ελένη πρόεδρος του Συλλόγου «Παναγία Γουμερά» και από το σύστημα Ναυτοπροσκόπων η κ. Χόνδρου Χριστίνα.

Με τη βεβαιότητα ότι η δράση θα μεγαλώσει και θα απλωθεί σε ολόκληρη την πόλη ας ευχηθούμε ….καλοτάξιδη! 

Comments are closed.