Πάμε μια βόλτα με ..τον ΠέΖΟ

0
7859

«Η παρέα με τις μηχανές ξεκίνησε σχετικά νωρίς. Ξέρεις, μαγιό, σαγιονάρα, μια πετσέτα και φυσικά κράνος για το φόβο των Ιουδαίων. Οι τροχονόμοι πάντα μας σταματούσαν για κράνος…»

Πόσες και πόσες φορές έχω ακούσει την παραπάνω ιστορία από τον πατέρα μου αλλά και τους φίλους με τους οποίους το μακρινό 1983 ξεκίνησαν για το Ελληνικό Γούντστοκ το «Κηλαηδόνιο» πάρτι στη Βουλιαγμένη!

Εκείνη η Δευτέρα με την πανσέληνο 25 Ιουλίου του 1983 δεν λέει να σβήσει από την θύμηση όλων όσων είχαν την τύχη να την χαρούν, ενώ συγχρόνως γεμίζουν με μια γλυκιά προσμονή μιας παρόμοιας επανάληψης πολλούς πάρα πολλούς  νεώτερους που δεν είχαμε τον τρόπο να ζήσουμε το γεγονός γιατί απλά ήμασταν αγέννητοι!

«Απέραντο μποτιλιάρισμα στο δρόμο που οδηγούσε στην πλαζ, δροσιά,  κολύμπι, χαρά. Μουσικές νότες από γνωστούς καλλιτέχνες μέχρι και καντάδα από την μαντολινάτα του Φώτη Αλέπορου. Η πλωτή εξέδρα στη θάλασσα και 50.000 κόσμος κάθε ηλικίας σε κατάσταση ευτυχίας.»

Και ξαφνικά πέφτει στην πολιτιστική σκακιέρα της πόλης μας της Καλλιθέας η κίνηση ματ του συλλόγου ΠΕΖΟ.  Στα 40 χρόνια από την Βουλιαγμένη στον όμορφο χώρο που δημιούργησε η επικάλυψη του Ιλισού  (διασταύρωση Φιλαρέτου και Π. Τσαλδάρη) θα αναβιώσουν τα τραγούδια του Λουκιανού και κατ αναλογία η συγκίνηση από τη θύμηση για τους μεγαλύτερους, η χαρά για τους νεότερους,η δροσιά για όλους  μας από τα μουσικά ακούσματα  του συγκροτήματος M.A.D.S .

Ξέρω θα λείπει ο Κηλαηδόνης όπως θα λείπει και η πανσέληνος αλλά είμαι σίγουρος πως οι νότες και  το σιγομουρμούρισμα μας θα συναντηθούν εκεί ψηλά με τον Λουκιανό.

Οι ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΕΖΟ είναι το λιγότερο που μπορώ να δώσω.

Άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση στην όμορφη Καλλιθέα μας θα την οφείλουμε στον σύλλογο αυτό που τιμά με τον πληρέστερο τρόπο τον πολιτισμό και όχι μόνο στο Δήμο μας.

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠέΖΟ: Μανώλης Βανδώρος

Επιμέλεια άρθρου: Στέλλα Γεωργίου, Ντάβαρης Παναγιώτης

Comments are closed.