Ο Χάρης Θεοχάρης στον Εμπορικό Σύλλογο Καλλιθέας

0
368

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Νοτίου τομέα Β’ Αθήνας Χάρης Θεοχάρης επισκέφθηκε τον Εμπορικό Σύλλογο Καλλιθέας προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα αλλά και να ακούσει τις προτάσεις των εμπόρων για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα μετά την πανδημία αλλά και λόγω του πολέμου.

Τον κ. Θεοχάρη υποδέχτηκαν στα γραφεία ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας κ.κ. Α. Αναστόπουλος και Μιχ. Νικολαράκος 

Ο πρώην υφυπουργός σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, μετά την επίσκεψη του στην Καλλιθέα ανέφερε ότι «Ο εμπορικός κόσμος της Καλλιθέας αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της πόλης. Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις αποτελούν το θεμέλιο της τοπικής κοινωνίας, από γενιά σε γενιά. Πιστεύω στη δύναμη των τοπικών κοινωνιών και προσπαθώ με κάθε τρόπο να είμαι δίπλα τους. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκα τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας καθώς και καταστήματα της περιοχή. Η ενίσχυση της ρευστότητας, η διευκόλυνση στην αποπληρωμή των χρεών, η πάταξη της γραφειοκρατίας είναι προβλήματα που απασχολούν συνολικά τη μεσαία επιχειρηματικότητα. Συμφωνήσαμε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή βοήθησε σημαντικά τους μικρομεσαίους αλλά σήμερα λόγω της διεθνούς συγκυρίας η αγορά χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη και η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που δημιούργησε έναν έκτακτο μηχανισμό, το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ), για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και θα συνεχίσουμε σε κάθε ευκαιρία – όσο τα δημοσιονομικά μας επιτρέπουν- να παρέχουμε βοήθεια.».

Ο κ. Θεοχάρης ακόμη περιοδεύοντας στην Καλλιθέα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες αλλά και με εργαζόμενους.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης βρέθηκε με φίλους του σε γνωστό καφέ της πόλης όπου μεταξύ άλλων στην παρέα του ήταν η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας Κορίνα Δαμουλιάνου καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής» Βασίλης Παπαχρήστος, ο Νίκος Γιοβανίδης (ΕΝΑΚ) κ.α.

Comments are closed.