Ο Τάκης Σκανδαλάκης στην Υγιειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α.

0
460

Ο κύβος ερρίφθη, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με απόφασή του προχώρησε στη σύσταση και συγκρότηση Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την ΕΟΕ.

Ο ρόλος της επιτροπής είναι να καθορίσει τους όρους που θα επιστρέψουν τα πρωταθλήματα με βάση και τα πρωτόκολλα της UEFA.

Στην συγκεκριμένη επιτροπή υπάρχει και η παρουσία του διακεκριμένου καθηγητή χειρουργικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμισης Ντόπινγκ , διακεκριμένου Καλλιθεάτης Τάκη Σκανδαλάκη. Ως γνωστό ο Τάκης Σκανδαλάκης είναι πατέρας του αντιδημάρχου Καλλιθέας Νίκου Σκανδαλάκη.

Με συντονιστή της το γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή απαρτίζεται από τους:

 • Παναγιώτη Σκανδαλάκη, Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ),
 • Κωνσταντίνο Χαλιορή, Οικονομολόγο, Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.)»,
 • Αθανάσιο Τσακρή, Καθηγητή Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ, Επιστημονικό Συνεργάτη του ΕΟΔΥ,

και ως εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), κατόπιν προτάσεώς της, τους κάτωθι επιστημονικούς της συνεργάτες:

 • Γεώργιο Μαρίνο, Διευθυντή Γενικής Ιατρικής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ»,
 • Οδυσσέα Παξινό, Σμήναρχο, Ορθοπεδικό Χειρουργό Αθλίατρο «251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ».

Σκοπός της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής είναι:

 • η σταδιακή επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει ο επανασχεδιασμός και η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, μετά την επικείμενη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί με τα προληπτικά μέτρα περιορισμού της διάδοσης COVID-19,
 • η εκπόνηση υγειονομικού πρωτοκόλλου για την κατά το δυνατόν ασφαλέστερη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων,
 • η αναζήτηση και αξιολόγηση των σχετικών επιστημονικών δεδομένων,
 • η τήρηση αυστηρού πλαισίου κανόνων υγιεινής εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων,
 • ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της υφιστάμενης υγειονομικής κρίσης,
 • γενικότερα, η αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος άπτεται των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν ή τυχόν θα ανακύψουν στο μέλλον στον χώρο του αθλητισμού από την εφαρμογή των έκτακτων προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της COVID-19.

Ωστόσο αύριο Τρίτη, στις 2 μ.μ., θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, όλων των Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, των Λιγκών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και των Συνδέσμων των αθλητών στα ομαδικά αθλήματα, με αντικείμενο τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.

Comments are closed.