Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δ. Καλλιθέας καταγγέλει την διοίκηση για «προγκρόμ» διώξεων και απειλεί με κινητοποιήσεις

0
426

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας προχωρά σε καταγγελία κατά της διοίκησης του Δήμου και του αντιδημάρχου της διεύθυνσης Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Ευσταθίου τον οποίο και κατηγορεί για διώξεις εργαζομένων αλλά και υποσχέσεις σε ημέτερους, κάνοντας ιδιαίτερη νύξη για πάγια τακτική του ιδίου και σε Νομικό πρόσωπο του οποίου ήταν πρόεδρος, σε προηγούμενη θητεία του.

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι ενώ κατηγορούν τον διευθυντή της υπηρεσίας Στράτο Παπαδόπουλο για αντεργατική συμπεριφορά η οποία οδήγησε συνάδελφο τους σε παραίτηση από την θέση του τμηματάρχη.

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλήλων Δήμου Καλλιθέας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας καταγγέλλει την διοίκηση του Δήμου και πιο συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Ευσταθίου και τον διευθυντή αυτής Στράτο Παπαδόπουλο  διότι το τελευταίο διάστημα έχουν προβεί σε ένα ¨προγκρόμ¨ διώξεων και αντικαταστάσεων από θέσεις ευθύνης. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Σύλλογο, οι λόγοι αντικατάστασης τους δεν δικαιολογούν τις νέες τοποθετήσεις οι οποίες μοιάζουν να υποκινούνται από σκοπιμότητες. 

Η αντεργατική συμπεριφορά των παραπάνω έχει απασχολήσει ξανά τον Σύλλογο και στο πρόσφατο παρελθόν (συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούνιο),με την στάση του Αντιδημάρχου να βγάλει όλα τα απορριμματοφόρα την εργατική Πρωτομαγιά με το επιχείρημα ¨επειδή μπορούσε¨. 

Είναι σαφής η δήλωση του Διευθυντή της υπηρεσίας όταν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου (13/10/20) ότι οι διώξεις –αντικαταστάσεις των συναδέλφων στην πλειονότητα τους έγιναν κατά παραγγελία του Αντιδημάρχου

Αποτελεί πάγια πρακτική του που εφαρμόστηκε με δυσάρεστα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους στο ¨Γιάννης Γάλλος¨. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο εν λόγω Αντιδήμαρχος το τελευταίο διάστημα καλεί σε προσωπική συνέντευξη τους εργαζόμενους στη καθαριότητα μοιράζοντας υποσχέσεις, θέσεις  αλλά και μεταθέσεις σε όσους διατυπώνουν διαφορετική γνώμη στις υποδείξεις του. 

Χαρακτηριστική ήταν η απαξιωτική συμπεριφορά του Διευθυντή απέναντι στον τμηματάρχη του ΔΕΣΟ Γιώργο Ιωάννου, με την ανοχή και την παρουσία του Αντιδημάρχου, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε παραίτηση από την θέση του τμηματάρχη. Η ολοκλήρωση της αντεργατικής συμπεριφοράς των παραπάνω είναι η εντολή που έδωσαν σε εργάτρια καθαριότητας (μητέρα τριών παιδιών και διαζευγμένη) να πάει στα απορριμματοφόρα τα ξημερώματα της ημέρας της εντολής σε αντίθετη περίπτωση θα της υποβληθεί αναφορά (σχετική εντολή στον τμηματάρχη Κώστα Τσιβιλτίδη). Ο λόγος της στάσης αυτής απορρέει από την καταγγελία της εργαζόμενης στον Διευθυντή μετά από υπόδειξη του Δημάρχου όπως αυτή είχε διατυπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούνιο

Είναι καθαρό για τους εργαζόμενους ότι τέτοιου είδους πρακτικές οδηγούν στην απαξίωση της υπηρεσίας με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και όχι μόνο.

Ο  Σύλλογος Υπαλλήλων καλεί τον Δήμαρχο Καλλιθέας κο Δημήτριο Κάρναβο 

•  Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα επαναφέρουν την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

•  Να ακυρώσει τις αναίτιες και βλαπτικές μεταβολές των εργαζόμενων ως προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών.

Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο και οι κινητοποιήσεις θα αποτελέσουν μονόδρομο για τους εργαζόμενους.

Comments are closed.