Ο Πατούλης χέρι-χέρι με τη «Χρυσή Αυγή» – Αρνήθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας

Ο μέγας και πολύς Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, από τον οποίο ακόμη περιμένουν οι παραλιακοί Δήμοι τη δημοπράτηση της Β’ φάσης των έργων στο παραλιακό μέτωπο, ταυτιζόμενος απόλυτα με τα δικά του μικροπολιτικά συμφέροντα, βλέπε ακροδεξιά, «πούλησε» το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για λίγους ακροδεξιούς ψήφους.

Πιο συγκεκριμένα στην υπόθεση που έχει αφήσει με ανοικτό στόμα την κοινωνία της Δημοκρατικής Καλλιθέας και αφορά τη μήνυση του πρώην δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» Τρύφων Μπουγά, ο οποίος φέρεται και ως υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Κασιδιάρη, κατά ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

Η μήνυση αναφέρεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, όπου ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους να αποχωρήσουν σύσσωμοι σε τυχόν τοποθέτηση των εκπροσώπων της «Ελληνικής Αυγής», ενώ στη συνέχεια υιοθετήθηκε ομόφωνα από το σώμα ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας» με το οποίο αφενός καταδικάζονταν οι πρακτικές της «Χρυσής Αυγής», αφετέρου δηλωνόταν η συμπαράσταση στους Δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Βακαλόπουλο, Γιώργο Αντωνακάκη και Παρθένα Ιορδανίδου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που είχαν δεχθεί προηγούμενη μήνυση από τον τότε εκπρόσωπο της «Ελληνικής Αυγής».

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη μήνυση τέθηκε στο αρχείο, κάτι στο οποίο κάνει αναφορά σε ανακοίνωση του και το ΚΚΕ, εν τούτοις «βρέθηκε» εισαγγελέας που παραπέμπει σε δίκη το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων Καλλιθέας.

Έτσι από την περασμένη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει και φτάνουν στους Δημοτικούς Συμβούλους Καλλιθέας όλων των παρατάξεων κλητήρια θεσπίσματα σε δίκη, τα οποία αφορούν τη μήνυση του πρώην δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» και υποψήφιου βουλευτή με το κόμμα Κασιδιάρη Τρύφων Μπουγά.

Πρώτο αντέδρασε στο θέμα το ΚΚΕ το οποίο σε ανακοίνωση του επεσήμανε ότι «εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι πρώτες κλητεύσεις προς δημοτικούς συμβούλους σε δίκη επιδόθηκαν την ίδια μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή η τροπολογία δήθεν για την αντιμετώπιση των παραφυάδων της Χ.Α. Η κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο αυτό γεγονός, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα»

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 15ης Φεβρουάριου  η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της κλήτευσης σε δίκη των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Καλλιθέας.

Ωστόσο το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» αντί να τύχει της αυτονόητης δημοκρατικής συμπαράστασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και τον Περιφερειάρχη καταψηφίστηκε καθώς τα μικροπολιτικά συμφέροντα του Πατούλη επέβαλαν ο ίδιος και η παράταξη του συνεπικουρούμενοι από το «δημοκράτη» Τζήμερο, της ακροδεξιάς και των τριών λιποτακτών από την παράταξη Σγουρού τους εγκλώβισαν σε ένα αντιαυτοδιοικητικό ατόπημα.

Ένα ατόπημα που τραυματίζει σοβαρά την αυτοδιοίκηση την κυβέρνηση και φυσικά την ίδια τη Δημοκρατία. Άντε τώρα να έχεις εμπιστοσύνη σε έναν τέτοιο περιφερειάρχη που μπροστά στα μικροπολιτικά του συμφέροντα «εκτελεί» τη Δημοκρατία και το αυτοδιοικητικό κίνημα.

Για τα όσα συνέβησαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής σε ανακοίνωση της αναφέρει

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 15ης Φεβρουάριου  η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της κλήτευσης σε δίκηδημοτικών συμβούλων του Δήμου Καλλιθέας, μετά από μήνυση για υποτιθέμενη συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας με την “Ελληνική Αυγή”, τον συνδυασμό της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και τώρα εμφανιζόμενος ως υποψήφιος με το κόμμα του καταδικασμένου εγκληματία Κασιδιάρη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας πλην του μηνυτή διώκονται γιατί υπερψήφισαν ψήφισμα με το οποίο καταδικάζονταν η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης από τους εκπροσώπους της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Στέλλα Βαλαβάνη σημείωσε ότι πρόκειται για απαράδεκτο και προκλητικό γεγονός και κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να το καταδικάσει και να απαιτήσει να παυθεί η πρωτάκουστη αυτή δίωξη κατά δημοτικών συμβούλων  και να μη γίνει καμία δίκη ως απόρροια της μήνυσης. 

Η διοίκηση Πατούλη αρνήθηκε να συζητηθεί το ψήφισμα και με τη συνδρομή των γνωστών εξαπτέρυγων της (Χρυσή Αυγή και Τζήμερος) καταψηφίστηκε η συζήτηση του θέματος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί  το  λαό  της Αττικής να  βγάλει τα  συμπεράσματα  του, να  εκφράσει  για άλλη μια  φορά  τα  αντιφασιστικά  του  αισθήματα,  καταδικάζοντάς την απαράδεκτη  δίωξη  κατά της απόφασης ουσιαστικά του Δημοτικού Συμβουλίου  Καλλιθέας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» 

ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΣΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΗΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ

Το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

για την κλήτευση σε δίκη δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καλλιθέας 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει την κλήτευση σε δίκη δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καλλιθέας μετά από μήνυση για υποτιθέμενη συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας με την “Ελληνική Αυγή”, τον συνδυασμό της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και τώρα εμφανιζόμενος ως υποψήφιος με το κόμμα του καταδικασμένου εγκληματία Κασιδιάρη. Πρόκειται για απαράδεκτο και προκλητικό γεγονός. Απαιτούμε να πάψει οποιαδήποτε δίωξη και να μη γίνει καμία δίκη ως απόρροια της μήνυσης

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» 

ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΣΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΗΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ

Comments are closed.