Ο Πέτρος Παριανός στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ιωακειμίδη

Μια συνάντηση γνωριμίας  με τον Πρόεδρο της “Κυψέλης Πολιτισμού Καλλιθέας” και Γεν. Γραμματέα του Πανελλήνιου Σωματείου Ιδιωτικών Αναγνωρισμένων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΠΑ.Σ.Ι.Α.Μ.Ε.Ι) Πέτρο Παριανό στάθηκε η αφορμή για να βγουν και ειδήσεις με φόντο αυτοδιοικητικό.

Η διαλογική συζήτησή είχε ως κύριο θέμα της την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας καθώς επίσης και τα προβλήματα της Καλλιθέας, τα οποία όπως ο ίδιος διαπιστώνει είναι πολλά και χρονίζοντα.

Ωστόσο ο Πέτρος Παριανός, που μέσω της «Κυψέλης Πολιτισμού Καλλιθέας» έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτιστικό status της Καλλιθέας, «αποκαλύφτηκε» ότι είναι βαθύτατος γνώστης και της αυτοδιοίκησης.

Η αναφορά στα προβλήματα μιας πόλης, όπως η Καλλιθέα, καθώς και η άποψη που διατύπωνε για το πως μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά «μαρτυρούσε» το αυτοδιοικητικό του υπόβαθρο

Έτσι συζήτηση στη συζήτηση «βγήκε» και η πρώτη είδηση. Ο Πέτρος Παριανός έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Σάμου υπηρετώντας το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για 16 χρόνια.

Η αγάπη του για την Αυτοδιοίκηση ήταν εφάμιλλη με αυτή για τον Πολιτισμό και τα όσα έχει πετύχει στην πόλη μας με τη Λαϊκή Χορωδία Καλλιθέας. Στην όμορφη γενέτειρα του η αυτοδιοικητική του προσφορά ξεκίνησε με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης  Καρλοβάσου από αμιαντοσωλήνες.

Για να συνεχιστεί με τη δημιουργία αποχέτευσης και σύνδεσης με το βιολογικό καθαρισμό των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Παράλληλα με την ανακύκλωση των τηγανέλαιων στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, κατάφερε να καλύπτονται οι δαπάνες για τη θέρμανση των Σχολείων.

Επι υπουργείας Νίκου Δένδια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνέβαλλε στην πρωτοκαθεδρία πύλης εισόδου μεταξύ Καρλοβάσου -Σίγατσικ( Δήμου Σεφεριχισάρ Μ. Ασίας).

Τέλος ως αντιδήμαρχος συνεργάστηκε με το Τμήμα Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνοντας στη Σάμο το Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα “ New studies in weak arithmetics”. 

Η δεύτερη είδηση για τον Πέτρο Παριανό ήρθε στο τέλος της πρώτης αυτής γνωριμίας, καθώς επανερχόμενοι στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Καλλιθέας, ο πρόεδρος της «Κυψέλης Πολιτισμού Καλλιθέας» μας αποκάλυψε ότι αποδέχτηκε την πρόταση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, και επί σειρά ετών Δημάρχου Αγ. Ι. Ρέντη – Νίκαιας, Γιώργου Ιωακειμίδη να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νότιο Τομέα στις Περιφερειακές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Μπορεί η διαλογική μας περιπλάνηση να είχε το χαρακτήρα της «γνωριμίας» αλλά η εξέλιξη της έβγαλε αυτοδιοικητική αύρα που μας έκανε να ανανεώσουμε τη συζήτηση μας αυτή με τον Πέτρο Παριανό να αναλαμβάνει την «υποχρέωση» να μας πει περισσότερα για την υποψηφιότητά του αυτή και μάλιστα εν ευθέτω χρόνω.

Comments are closed.