Ο Ολυμπισμός και η ιστιοπλοΐα θρηνούν για τον Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη

Ο κορονοϊός χτύπησε και την Ολυμπιακή οικογένεια στη χώρα μας. «Έφυγε» σήμερα τα ξημερώματα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελακανάκης, σκορπώντας θλίψη στο χώρο της ελληνικής ιστιοπλοΐας. 

Ο 58χρονος Ολυμπιονίκης, έδινε μάχη τους τελευταίους δύο μήνες να κρατηθεί στη ζωή, ο οποίος αν και δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, συμμετείχε σε αγώνες, μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, επιβάρυνε περισσότερο την κατάστασή του και δυστυχώς κατέληξε. 

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962 και από μικρός βρέθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις.

Το βιογραφικό του ήταν γεμάτο από διακρίσεις. Σε τρίγωνο και ανοικτή θάλασσα. Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας:

Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα θρηνεί σήμερα το θάνατο ενός καλού ανθρώπου και ενός μεγάλου αθλητή, Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη. 

Ο Λεωνίδας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τίμησε με το ήθος του και την αξιοπρέπειά του το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Λεωνίδα στη δίμηνη μάχη του στο νοσοκομείο, καθώς και στην άγρυπνο φρουρό του, την αδερφή του Ιωάννα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ο. απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του“. 

Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης:

Απέραντη θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Λεωνίδα Πελεκανάκη. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και 6ος Ολυμπιονίκης μας στο Λος Άντζελες νικήθηκε από τη μάστιγα του Covid 19.

Τεράστια απώλεια για την ελληνική ιστιοπλοΐα και αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο στα παιδιά και στους οικείους του”.

Comments are closed.