«Ο μυστηριώδης κύριος Guillain-Barré»: Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου στο Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών

0
100

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών (Ελ. Βενιζέλου 80 Νέα Σμύρνη) οι Εκδόσεις Αρμός και ο Σύλλογος Ιμβρίων συνδιοργανώνουν απόψε, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00, την παρουσίαση του εκπληκτικού βιβλίου του Δημήτρη Καραβασίλη «Ο μυστηριώδης κύριος Guillain-Barré» – Η απροσδόκητη συνάντηση με τον Στέλιο Μαργωμένο.

Το βιβλίο του Δημήτρη Καραβασίλη αναφέρεται στη μάχη του στιχουργού Στέλιου Μαργωμένου με τη νόσο Guillain-Barré που του παρέλυσε το νευρικό σύστημα.

Ο Στέλιος Μαργωμένος έχει καταθέσει στη δισκογραφία αρκετά τραγούδια, ως στιχουργός, τα οποία ερμήνευσαν γνωστοί καλλιτέχνες. Τα τελευταία χρόνια δέχτηκε άσχημο χτύπημα της μοίρας, βρήκε, όμως, τη δύναμη και το κουράγιο να παλέψει και να αλλάξει τη δύσκολη κατάστασή του, περνώντας δυνατά μηνύματα αισιοδοξίας.

Τώρα με συμπαραστάτη τον συμπατριώτη του, Ιμβριώτη καθηγητή Δημήτρη Καραβασίλη αποτυπώνει τη «μάχη» του σε ένα βιβλίο για να μπορέσει να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που βρίσκονται στην ίδια θέση αλλά και τους γιατρούς να κατανοήσουν καλύτερα την ψυχολογία των ασθενών ώστε η προσπάθεια τους να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Λέει χαρακτηριστικά ο ΣτΜαργωμένος: «Ο μυστηριώδης κύριος Guillain-Barré είναι ένα αυτοάνοσο σύνδρομο που μέσα σε λίγες ώρες σου καταστρέφει το νευρικό σύστημα και δεν… υπάρχεις. Δεν κουνάς τίποτα, μόνο ακούς και το μυαλό σου δουλέυει με χίλια»

Comments are closed.