Ο Καλλιθεάτης Σταμάτης Κούρκουλος – Αρδίτης είναι ο 16ος Έλληνας Grand Master!

Ο 25χρονος Σταμάτης Κούρκουλος Αρδίτης, παίκτης και αρχηγός του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας καθώς και μέλος της Προεθνικής μας, κατάφερε να τερματίσει 4ος (ξεκινώντας 101ος στην αρχική κατάταξη), με 8 βαθμούς (6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα), με μόνο μισό βαθμό απόσταση από την πρώτη τριάδα στο Ευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Ελληνικού σκακιούσε ατομικό επίπεδο – η οποία έδωσε στον Σταμάτη το εισιτήριο για το τουρνουά των διεκδικητών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (!).

Με απόδοση σε έλο (μέτρηση δυναμικότητας στο σκάκι) 2743! ολοκλήρωσε την τρίτη και τελευταία νόρμα για τον τίτλο του Γκραν Μάστερ κι έγινε ο 16ος Έλληνας που τα έχει καταφέρει ως τώρα. 


Στη Βρνιάτσκα Μπάνια της Σερβίας έλαβε χώρα το Ευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού από τις 2 μέχρι τις 13 Μαρτίου. Στο ισχυρότερο σκακιστικό τουρνουά της Ευρώπης συμμετείχαν 509 από 40 χώρες με το Ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αποτελείται από τους: 

GM Δημήτρης  Μαστροβασίλης,  GΜ Ανδρέας Κελίρης, GM  Θάνος Μαστροβασίλης, ΙΜ Σταμάτης Κούρκουλος-Αρδίτης, GM Στέλιος  Χαλκιάς, IM Ευγένιος Ιωαννίδης, ΙΜ Δημήτρης Αλεξάκης, FM Νικόλας Σπυρόπουλος, FMΙωάννης Καλογερής,  Γιώργος Μήτσης, FM Δημήτρης Μακρίδης, FM Ευάγγελος Πατρελάκης, ΙΜ Κωστής Μεγαλιός, Πέτρος Ραχμανίδης, Βασίλης Ανδρουτσόπουλος-Αγιώτατος, FM Κώστας  Νικολαΐδης, Αντώνης Γκαβαρδίνας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Δημήτριος Αλεξάκης, Γιώργος Αντωνιουδάκης, Νικόλαος Πούπαλος και Δήμητρα Αλεξανδρή.

Παραδοσιακά, το Ατομικό Ευρώπης αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα τουρνουά του κόσμου μιας και συγκεντρώνει την σκακιστική αφρόκρεμα.

Σε αυτήν ανήκει, πλέον, ο Σταμάτης μας!

Comments are closed.