Ο θάνατος του Μιχάλη δεν είναι ατύχημα… Είναι «Δολοφονία»

0
1936

Για δύο νεκρούς και δεκάδες περιστατικά που από τύχη δεν εξελίχθηκαν σε σοβαρούς τραυματισμούς κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη «Εκτός των Τειχών», δεύτερη δύναμη στο Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας.

Παράλληλα καταγγέλει τη Διοίκηση του Δήμου μιλώντας, στην ανακοίνωση της, για εγκληματικές ευθύνες που κοστίζουν ζωές.

Η συνδικαλιστική παράταξη ακόμη θέτει το εύλογο ερώτημα, που όλοι αναρωτιούνται, γιατί δεν τηρήθηκαν από τη Διοίκηση του Δήμου οι οδηγίες του υπουργείου για την προστασία των εργαζομένων κατά την διάρκεια της χειρότερης μέρας του καύσωνα.

Ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν καμία συγκάλυψη και καμία «πιθανή» αλλοίωση στοιχείων, γεγονός που γεννά ερωτηματικά για το τι ακριβώς υπονοούν.

Τέλος ζητούν ο Σύλλογος Εργαζομένων να κηρύξει αποχή από οποιαδήποτε εργασία την ημέρα της κηδείας του συναδέρφου ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στον Δήμο μας.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Παράταξης «Εκτός των Τειχών»

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑ

ΕΙΝΑΙ »ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ» 

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του συνάδελφού μας Μιχάλη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο συνάδελφος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, εν μέσω καύσωνα, την Κυριακή 23/7/ 2023 περί τις 4:30 με 5:00 το απόγευμα. Ο Μιχάλης πήγε να ανοίξει την παιδική χαρά η οποία βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλεούς.

· Γιατί ο συνάδελφος εργαζόταν εν μέσω καύσωνα ενώ αποδεδειγμένα ανήκε σε ευπαθή ομάδα;

· Γιατί δεν τηρήθηκαν από τη Διοίκηση του Δήμου οι οδηγίες του υπουργείου για την προστασία των εργαζομένων κατά την διάρκεια της χειρότερης μέρας του καύσωνα;

· Γιατί ο συνάδελφος μετακινήθηκε από το τηλεφωνικό κέντρο του γκαράζ στο οποίο εργαζόταν λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε, σε εξωτερική εργασία;

· Ο γιατρός εργασίας ήταν ενήμερος για την ιατρική κατάσταση του συναδέλφου και για το πόστο στο οποίο εργαζόταν;

Οι εγκληματικές ευθύνες της διοίκησης του δήμου είναι μεγάλες και κοστίζουν ζωές.

Από την πρώτη στιγμή της μετακίνησης του συναδέλφου είχαμε σημειώσει τον σοβαρό κίνδυνο που διέτρεχε.

Από την αρχή του καύσωνα καλέσαμε την Διοίκηση του Δήμου να προστατέψει τους εργαζόμενους ώστε να μην τους εκθέτει σε εξωτερικές εργασίες.

Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες αλλά και να προστατεύουμε την ασφάλεια και την υγεία μας.

Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων έπρεπε να έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων Δ. Καλλιθέας να προβεί σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπεύθυνους.

Να κηρύξει αποχή από οποιαδήποτε εργασία την ημέρα της κηδείας του συναδέρφου ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στον Δήμο μας.

Δεν θα ανεχτούμε καμία συγκάλυψη και καμία «πιθανή» αλλοίωση στοιχείων.

Που βρίσκεται η κάρτα του συνάδελφου και ο αναρτημένος πίνακας των υπηρεσιών του Σαββατοκύριακου;

Δύο νεκροί στο δήμο Καλλιθέας, δεκάδες περιστατικά που από τύχη δεν εξελίχθηκαν σε σοβαρούς τραυματισμούς και η αδιαφορία της Διοίκηση του Δήμου συνεχίζεται.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Απέναντι σε αυτή την εγκληματική αδιαφορία, την πολιτική που τα υποτάσσει όλα στο κέρδος και όχι στις ανάγκες το μόνο που έχουμε είναι ο συλλογικός μας αγώνας και η αλληλεγγύη.

Πάνω από τα κέρδη και τι ζημιές οι ζωές μας.

Καλλιθέα 24/7/2023

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Comments are closed.