Ο Εορτασμός των Θεοφανείων στις 11:00 στην παραλία των Τζιτζιφιών

0
1964

Η  μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, όπως είναι τα Θεοφάνεια, θα εορταστεί μετά από πολλά χρόνια στο φυσικό τους χώρο, που δεν είναι άλλος από τη θάλασσα στην παραλία των Τζιτζιφιών, και πιο συγκεκριμένα στην εξωτερική προβλήτα της Ναυταθλητικής Μαρίνας του Δήμου Καλλιθέας.

φωτό αρχείο Ανδρέα Ανδρεόπουλου

Ο Δήμος Καλλιθέας επιστρέφει στην επί σειρά δεκαετιών παραδοσιακή Τελετή των Θεοφανείων στη θάλασσα, καθώς είναι παραλιακός Δήμος, η οποία θα γίνει σήμερα, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 στις 11:00.

Η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του  καθαγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του Καθεδρικού Ναού της Καλλιθέας, των Αγίων Πάντων, ενώ εντυπωσιακή αναμένεται να είναι και η παρουσία των Ναυταθλητικών Συλλόγων και των Προσκόπων.

Σύμφωνα με την παράδοση ο Δήμος Καλλιθέας μετά την Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού θα προσφέρει παραδοσιακά γλυκά και αναψυκτικά στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της Ναυταθλητικής Μαρίνας του Δήμου Καλλιθέας. 

Comments are closed.