Ο «δικός» μας Αχιλλέας Δεμέναγας ανέλαβε τα ηνία του αναπτυξιακού προγράμματος του Ολυμπιακού

0
1057

Ένας ακόμη Καλλιθεάτης πλαισιώνει μια ευρωπαϊκού επιπέδου ομάδα με την οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια ακαδημία εφάμιλλη των ευρωπαϊκών κλαμπ.

Εδώ και μερικές μέρες ο 53χρονος  coach, που ειδικεύεται στα προγράμματα ατομικής βελτίωσης και στις ακαδημίες ανέλαβε τα ηνία του αναπτυξιακού προγράμματος του Ολυμπιακού.

Ο Αχιλλέας Δεμέναγας είναι ο τρίτος Καλλιθεάτης coach που συνεργάζεται με τον μπασκετικό Ολυμπιακό ακολουθώντας τον Μιχάλη Καλαβρό, εκ των κορυφαίων προπονητών ατομικής βελτίωσης και μέλος του τημ του Γιώργου Μπατζώκα, και τον Γιώργο Παντελάκη, προπονητή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού με την οποία κέρδισε  δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα.

Ο Αχιλλέας ως προπονητής έχει εργασθεί στο Γαλάτσι, στον Προφήτη Ηλία, στη Γλυφάδα, στην Ευρυάλη, στον Έσπερο, στο Κρανίδι και στον Άρη Νικαίας, ενώ πριν από τον Ολυμπιακό πέρασε από τα τμήματα υποδομών των Σουρμένων, του Εσπέρου, του Γαλατσίου, του Ελληνικού, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα εδώ και τέσσερα καλοκαίρια διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία στη Λάρισα, στην Πορταριά και στο Καρπενήσι το «Skills Development and Evaluation Camp».

 Ο Αχιλλέας Δεμέναγας σπούδασε φυσική αγωγή στα ΤΕΦΑΑ, με μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα «Μεγιστοποίηση της απόδοσης».

Γέννημα θρέμμα του Εσπέρου Καλλιθέας ο γεννημένος στις 8 Απριλίου του 1970, Δεμέναγας, πέρασε από τέσσερις διαφορετικές Εθνικές ομάδες (Παίδων, Εφήβων, Ελπίδων, Β’ Ανδρών) και φόρεσε επίσης τις φανέλες της Δάφνης και του Σπόρτιγκ.

Comments are closed.