Ο Δήμος Καλλιθέας συμμετέχει στην «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία»

0
4216

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, τέθηκαν τα θεμέλια για την ίδρυση της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας», με τη συμμετοχή επτά ακόμη όμορων Δήμων: Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου -Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού και Νέας Ιωνίας.

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης χαρακτήρισε την ίδρυση της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας «πάρα πολύ σημαντική», υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε πόλεις, όπου το κτιριακό απόθεμα είναι πάρα πολύ παλιό. Τα προβλήματα τους είναι γνωστά, ενώ η ενεργειακή φτώχεια πλήττει πολλούς πολίτες και ιδιαίτερα τα ευαίσθητα και ευάλωτα νοικοκυριά»

Ενώ ο ίδιος στην πολιτική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι «…Πεδίο δράσης θα είναι η ανάπτυξη και η λειτουργία έργων ανανεώσιμων, φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας, με σκοπό να εξοικονομούνται ενεργειακές δαπάνες και να στηρίζονται τα ευάλωτα νοικοκυριά στους Δήμους της Συμμαχίας. Χτίζουμε γέφυρες ενεργειακής συνεργασίας, ανοίγουμε δρόμους, προχωρούμε για να κατακτήσουμε στόχους, να αλλάξουμε νοοτροπία και να στηρίξουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο του Δημότες, το Δήμο μας, το περιβάλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας…».

Στο δικό του μήνυμα ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας υπογράμμισε: «Είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Ζητάμε αυτό που μας αναλογεί. Να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στον ηλεκτρικό χώρο για να δώσουμε ηλεκτρική ενέργεια σε ευάλωτα νοικοκυριά. Δίνουμε προτεραιότητα σε πράσινες πρωτοβουλίες μέσα από οργανωμένα σχέδια, συμμετοχικότητα και συμμαχίες που σκοπεύουν να δημιουργήσουν σύγχρονες, πράσινες και φιλόξενες πόλεις για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους. Θέλουμε μέσα από αυτή τη Συμμαχία να δημιουργήσουμε ένα συνεκτικό κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης. Να εξασφαλίσουμε πολύπλευρα οφέλη τόσο για τα ευάλωτα τμήματα του τοπικού πληθυσμού που θα ενισχυθούν σημαντικά με πόρους και εργαλεία για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας, όσο και για τους πολίτες στο σύνολό τους. Μειώνουμε τις εκπομπές CO2 και δείχνουμε στην πράξη πως μπορεί να γίνει μία “στροφή” σε βιώσιμες και περιβαλλοντικά φιλικές πολιτικές».

Την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, εκδήλωσαν πολλοί ακόμη Δήμαρχοι της Αττικής, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γρηγόρης Κωσταντέλλος, ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση: «Να σας συγχαρώ για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία. Καταθέτω ευθύς αμέσως στο τραπέζι την υποψηφιότητα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για συμμετοχή στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία»

Πρωταρχικός σκοπός της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας θα είναι η παραγωγή πράσινης ενέργειας, με ανταγωνιστικό κόστος, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η αξιοποίησή της, με τρόπο που μειώνει τα κόστη ενέργειας των ευάλωτων νοικοκυριών των συνεργαζόμενων Δήμων, αλλά και γενικότερα η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση σε τοπικό επίπεδο για θέματα βιωσιμότητας, ενεργειακής δημοκρατίας και ενεργειακής μετάβασης.

Comments are closed.