Ο Δήμος Καλλιθέας ανάβει την «Φλόγα της Μνήμης»

0
392

Σάρκα και οστά παίρνει η πρωτοβουλία που ανέπτυξε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος μετά και την ομόφωνη αποδοχή από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος της πρότασης του για ίδρυση Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές κοινότητες.

Πιο συγκεκριμένα μετά τη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, είχαν αποφασιστεί δράσεις με στόχο την αποκατάσταση πτυχών της ιστορίας για τη γενοκτονία των Ποντίων που έχουν λησμονηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Καλλιθέας συμμετέχει ως συντονιστής, των εκδηλώσεων του «Δκτυου Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής»της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, παραμονή της θλιβερής επετείου, σε 42 Δήμους.

Η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» θα ανάψει στο Δήμο Καλλιθέας στο Παμποντιακό Μνημείο στην Πλατεία Δαβάκη στις 20:00 

'

Ο Δήμαρχος της Καλλιθέας και Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος, που έχει και το συντονισμό για το σχέδιο δράσης, οργάνωσης και λειτουργίας του Δικτύου Πόλεων  σε δήλωση του καλεί πολίτες και φορείς να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτή την πρωτοβουλία που στόχο έχει  «…την αναγνώριση της εξόντωσης του Ποντιακού Ελληνισμού , από τη διεθνή κοινότητα , και αποτελεί άσβεστο ηθικό χρέος μας , η αφύπνιση όλων των γενεών» .

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

20:00 Επιμνημόσυνη Δέηση ,Κατάθεση Στεφάνων , Άναμμα κεριών.

20:20 Χαιρετισμός Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου.

20:30 Κυκλική πορεία:

  • Από πλατεία Δαβάκη προς Ι.Ν. Αγίου Νικολάου,μέσω της Ελευθερίου Βενιζέλου.
  • Αναστροφή στο ύψος του Αγίου Νικολάου και κατεύθυνση προς Πλατεία Κύπρου και Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου και Σιβιτανίδου.
  • Αναστροφή στην Πλατεία Κύπρου και επιστροφή στο Παμποντιακό Μνημείο στην Πλατεία Δαβάκη μέσω της οδού Σιβιτανίδου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας η Δημοτική Φιλαρμονική , θα παιανίζει πένθιμα εμβατήρια.

21:00 Επιστροφή στο Παμποντιακό Μνημείο, ενός λεπτού σιγή, μικρό δρώμενο μνήμης και εναπόθεση των κεριών στο Μνημείο 

Comments are closed.