Ο Δήμαρχος προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αναζητούν την αλήθεια – Καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές

0
653

Σε νέα καταγγελία προχώρησε η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο» με αφορμή την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε σε βάρος μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για τη «διαρροή» και τη δημοσιοποίηση του δελτίου ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το θάνατο εν ώρα υπηρεσίας του εργαζόμενου του Δήμου Μιχάλη Δέδε.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση – καταγγελία της Δημοτικής Κίνησης «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Καταγγέλλουμε την δίωξη κατά των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας

Καταγγέλλουμε την συνδικαλιστική δίωξη που εξαπέλυσε ο Δήμαρχος κ. Κάρναβος εναντίον των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας, διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση για τη “διαρροή” και τη δημοσιοποίηση του δελτίου ελέγχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για τον θάνατο, εν ώρα υπηρεσίας και εν μέσω καύσωνα, του εργαζομένου του δήμου μας Μιχάλη Δέδε.

Εξ ορισμού ο σύλλογος εργαζομένων οφείλει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και να ελέγχει για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπει ο νόμος.

Ορθά, από την πρώτη στιγμή, ο σύλλογος εργαζομένων απαίτησε να δηλωθεί το ατύχημα ως εργατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας, παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και έθεσε το ζήτημα, δια των εκπροσώπων του, ζητώντας να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του Μιχάλη, να εξεταστεί αν ακολουθήθηκαν όλες οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας για τις μέρες του καύσωνα αλλά και για το πώς εφαρμόστηκαν από την διοίκηση του Δήμου.

Ζήτησε την άμεση συνδρομή και εξασφάλιση του ανήλικου τέκνου του θανόντα, ενώ θα κατέθετε, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί του, μηνυτήρια αναφορά.

Ο Δήμαρχος, αντί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αναζητούν την αλήθεια. Απόλυτα εναρμονισμένος με την κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. που θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς συλλογικά όργανα έκφρασης, χωρίς αντιδράσεις στα αντιλαϊκά νομοσχέδια, ο κύριος Κάρναβος, προσπάθησε να φιμώσει τις πηγές αντίστασης και τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας.

Καταδικάζουμε τέτοιοι είδους πρακτικές που θυμίζουν άλλες, μαύρες, εποχές διώξεων της συνδικαλιστικής δράσης και της έκφρασης γνώμης. Ο κ. Κάρναβος διώκει την όποια αγωνιστική φωνή για ασφαλή εργασία χωρίς “ατυχήματα”, για δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, για την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Η “Μια Πόλη στον Δρόμο” ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για την ασφάλεια στην εργασία τους και για μία αξιοπρεπή ζωή.Θα μας βρίσκουν απέναντι τέτοιου είδους πρακτικές.

Καλούμε τον δήμαρχο κ. Κάρναβο να αποσύρει την προκαταρκτική εξέταση κατά των εργαζομένων που αναζητούν την αλήθεια και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην έχουμε άλλον νεκρό εργαζόμενο στον δήμο μας.

Comments are closed.