Ο Γ.Σ. Καλλιθέα τίμησε τον Γιώργο Αντωνακάκη στην εκδήλωση των Επιδείξεων της Ενόργανης Γυμναστικής

0
727

Ο ιστορικός Γ.Σ. Καλλιθέα στο πλαίσιο των Επιδείξεων του τμήματος Ενόργανης Γυμναστικής του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο «Έσπερος», τίμησε τον εν ενεργεία και επί σειρά ετών Δημοτικό Σύμβουλο Καλλιθέας, πρώην αντιδήμαρχο και πρώτο πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας Γιώργο Αντωνακάκη.

Σίγουρα το κεντρικό θέμα του αθλητικού event ήταν η πολύμορφη παρουσία των πολυάριθμων μικρών αθλητών και αθλητριών του τμήματος της Ενόργανης του Συλλόγου ωστόσο η τιμητική διάκριση προς τον Γιώργο Αντωνακάκη «έκλεψε» την παράσταση στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης.

Την απονομή στον Γιώργο Αντωνακάκη έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δ.Σ. του Γ.Σ. Καλλιθέα και Α’ αντιπρόεδρος Γιώργος Παυλόπουλος ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στο neakallithea.gr ανέφερε πως «…ο Γιώργος Αντωνακάκης είναι για όλους εμάς τους μεταγενέστερους μια εμβληματική προσωπικότητα που έβαλε τις βάσεις μεταπολιτευτικά στην δημιουργία ενός υγιούς μοντέλου ανάπτυξης στον μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης. Στήριξε κάθε υγιή προσπάθεια και στάθηκε στυλοβάτης στον ερασιτέχνη Γ.Σ. Καλλιθέα σε εποχές πολύ δύσκολες. Ήταν πάντα κοντά μας στα δύσκολα στηρίζοντας κάθε σωστή προσπάθεια του Συλλόγου που όμως δεν δίσταζε να μας ασκεί και έντονη κριτική σε τυχόν υπερβολικές πρωτοβουλίες. Είναι ένας από εμάς και χαίρομαι που εγώ επιλέχτηκα από το Δ.Σ. του Γ.Σ. Καλλιθέα για να του παραδώσω την τιμητική διάκριση για την ανιδιοτελή του προσφορά στον αθλητισμό της Καλλιθέας.».

Ο Γιώργος Αντωνακάκης από την πλευρά του, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε το Δ.Σ. και τα μέλη του Γυμναστικού Συλλόγου για την τιμή που του έκαναν με το να τον βραβεύσουν. Παράλληλα αναφέρθηκε στην συνένωση των αθλητικών δυνάμεων της εποχής που δημιούργησαν τον Γ.Σ. Καλλιθέα γεγονός που οφείλεται στον αείμνηστους Γιάννη Γάλλο Δήμαρχο Καλλιθέας και τον Τάκη Χιουρέα. Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακάκης επισήμανε ότι «…η Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα με Δήμαρχο τον Γιάννη Γάλλο στη δεκαετία του ‘80 ήταν που ανέπτυξε τον αθλητισμό στην πόλη της Καλλιθέας δημιουργώντας υποδομές (Δημοτικό Στάδιο, Κλειστό «Έσπερος», κλειστό «Παράσχος Μπόρας») συμπεριλαμβανομένου και την αίθουσα της Ενόργανης Γυμναστικής στο Δημοτικό Στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Η βραδιά ανήκε στις αθλήτριες και τους αθλητές 

Στο «αγωνιστικό» κομμάτι της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν προγράμματα εδάφους και άλματος ίππου των αθλητών και αθλητριών των ακαδημιών του Συλλόγου στην Ενόργανη.

Ενώ ξεχώρισαν τα προγράμματα εδάφους που παρουσίασαν οι αθλητές και οι αθλήτριες των αγωνιστικών τμημάτων.

Πλήθος επωνύμων

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος (επίσης τιμήθηκε από το Δ.Σ. του Γ.Σ. Καλλιθέα), οι Βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθήνας Άννα Καραμανλή, Γιάννης Καλλιάνος (ΝΔ), Τόνια Αντωνίου (ΠΑΣΟΚ), ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Βακαλόπουλος, «Τώρα Καλλιθέα» και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λάζαρος Λασκαρίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος» Μανώλης Κωστάκης (επίσης τιμήθηκε από το Δ.Σ. του Γ.Σ. Καλλιθέα), η αντιπρόεδρος της επιτροπής παιδείας Δημοτική Σύμβουλος Βούλα Κοσμίδου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλλιθέας Αθηνά Εξάρχου, Γιώργος Μαργωμένος, Ανέστης Φωτόπουλος, Παν. Γεωργούσης, Νανά Ιορδανίδου. 


Comments are closed.